Teismas turės imtis Lazdynų bendruomenės skundo dėl naujos katilinės

  • Teksto dydis:

Teismas turės iš naujo nagrinėti Lazdynų bendruomenės skundą, kuriuo prašoma, kad su koncernu "Icor" susijusi bendrovė "Forest investment" būsimai biokuro katilinei šalia Gariūnų atliktų poveikio aplinkai vertinimą (PAV).

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) lapkričio 23 dieną patenkino asociacijos "Lazdynų bendruomenės savivaldija" skundą, panaikino Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) liepą priimtą nutartį ir perdavė asociacijos skundo priėmimo klausimą pirmosios instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

"Asociacija "Lazdynų bendruomenės savivaldija" realiai veikė aplinkos apsaugos srityje, todėl pirmosios instancijos teismas nepagrįstai sprendė, kad asociacija neturi teisės kreiptis į teismą su skundu dėl viešo intereso gynimo", - rašoma LVAT nutartyje.

VAAT liepą buvo atmetęs Lazdynų bendruomenės savivaldijos skundą, kad Aplinkos apsaugos agentūra įpareigotų "Forest investment" parengti PAV. Teismo nuomone, bendrija šiame ginče negali ginti viešojo intereso.

Aplinkos apsaugos agentūra kovo pradžioje nusprendė, kad projektuojamai katilinei PAV nėra privalomas, nes ji neturės didelio neigiamo poveikio aplinkai.

Biokuro katilinė bus statoma Jočionių gatvėje, šalia anksčiau pastatytos ir Vokietijos kapitalo įmonei "Danpower" parduotos katilinės. "Danpower Baltic" vadovas Artūras Kliukevičius BNS anksčiau teigė neatmetantis galimybės ateityje įsigyti būsimą jėgainę - pernai ji iš "Icor" akcininkų valdomos bendrovės "Marivas" jau įsigijo šioje teritorijoje pastatytą katilinę.

"ForestInvestment" Jočionių gatvėje planuoja statyti 47,6 megavato (MW) galios katilinę. Registrų centro duomenimis, bendrovės akcininkė yra Estijoje registruota Andriaus Janukonio, Gintauto Jaugielavičiaus ir Lino Samuolio kontroliuojama bendrovė "Global Energy Consulting".

Biokuru ir atliekomis kūrenamą kogeneracinę elektrinę Jočionių gatvėje iki 2019 metų pradžios ketina pastatyti ir energetikos įmonių holdingas "Lietuvos energija".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių