Teismas panaikino neigiamą veiklos įvertinimą Lietuvos edukologijos universitetui

  • Teksto dydis:

Teismas panaikino Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) ir Aukštųjų mokyklų vertinimo komisijos (AMVK) skirtą neigiamą veiklos įvertinimą Lietuvos edukologijos universitetui (LEU).

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) trečiadienį tenkino Lietuvos edukologijos universiteto skundą, kuriuo buvo prašoma panaikinti prieš dvejus metus SKVC ir AMVK priimtus sprendimus.

Neigiamo įvertinimo universitetas susilaukė dėl to, kad 2011 metais neturėjo valdymo organo – tarybos, kurios viena iš funkcijų yra tvirtinti aukštosios mokyklos strateginį veiklos planą. Universitetas taip pat neturėjo ir paties patvirtinto plano.

Pasak universiteto, tokią situaciją lėmė objektyvios, nuo universiteto nepriklausančios kliūtys - aukštoji mokykla tuo metu neturėjo universiteto struktūrinės institucijos, galinčios tvirtinti strateginį planą.

LEU nuomone, buvo pažeistas objektyvumo bei visumos požiūrio principai, nes universitetas įvertintas neigiamai nepaisant to, jog net trys sritys iš keturių buvo įvertintos teigiamai.

VAAT teisėjų kolegija konstatavo, jog šie sprendimai buvo nepagrįsti ir juos panaikino motyvuodamas, jog minėtos institucijos neatliko jokio papildomo tyrimo ir nenurodė, kokie būtent metodikos punktai buvo pažeisti, kokie argumentai tai pagrindžia. Taip pat nustatyta, kad universiteto vertintojai neatitiko nešališkumo reikalavimų.

Sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Išnyksta prasmė bandyti stoti į universitetą Lietuvoje: Po Konstitucinio Teismo (KT) sprendimo susidaro situacija, kai valstybės finansavimą gauna tik aštuonetais ar geriau įvertinami studentai. Mokamų studijų kūrėja N.Putinaitė pripažįsta mokamų studijų sistemos bankrotą: "Po KT sprendimo susidaro situacija, kad į pirmą kursą į tam tikrą specialybę įstoję studentai neturi jokios praktinės galimybės išlaikyti valstybės finansavimą. Galima prognozuoti, kad kai kuriuose universitetuose po pirmo kurso valstybės finansavimo netektų apie trečdalis ar net daugiau įstojusiųjų. Nemažai daliai jų juk tai reikštų ir studijų pabaigą." Po pirmo kurso... Studijas Lietuvoje todėl neverta ir pradėti. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių