Teismas leido tęsti Nacionalinio stadiono konkursą

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį leido tęsti Nacionalinio stadiono koncesijos konkursą.

Teismo sprendimas, kuriuo panaikintos laikinosios apsaugos priemonės, yra galutinis.

Vilniaus savivaldybė teigia, kad teismo sprendimas leis toliau siekti sėkmingo projekto įgyvendinimo.

Vilniaus apygardos teismas kovo pradžioje bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ prašymu buvo pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdęs konkurso procedūras.

Šią savaitę Vilniaus apygardos teismas pasisakė ir dėl ginčo esmės – nusprendė, kad konkurso komisija pagrįstai atmetė „Vilniaus nacionalinio stadiono“ paraišką. Šį teismo sprendimą įmonė žada skųsti Apeliaciniam teismui.

„Nors minėtas Vilniaus apygardos teismo sprendimas šiuo metu ir nėra įsiteisėjęs, tačiau, kaip jau minėta, ta aplinkybė, kad, bylą išnagrinėjus iš esmės, ieškinys buvo atmestas, nagrinėjant klausimą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, suteikia pakankamą pagrindą išvadai dėl ieškinio reikalavimų preliminaraus nepagrįstumo“, – rašoma ketvirtadienio Apeliacinio teismo nutartyje.

Bendrovės „Vilniaus nacionalinis stadionas“ pasiūlymas buvo atmestas, nes įmonė jį pateikė ne per informacinę viešųjų pirkimų sistemą, kaip reikalauta, o užklijuotame voke. Vilniaus savivaldybė kartu su Vyriausybei atstovaujančiu Kūno kultūros ir sporto departamentu (KKSD) siekia tęsti derybas su vieninteliu likusiu konkurso dalyviu – koncerno „Icor“ valdoma inžinerinių produktų ir sprendimų bendrove „Axis Industries“ bei jos partneriais.

„Axis Industries“ kartu su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“ ir architektų bendrovėmis „Populous“ bei „Cloud architektai“ kompleksą siūlo pastatyti už 79,9 mln. eurų. Konsorciumui pateikus detalizuotą stadionourbanistinį ir architektūrinį sprendinį, finansinės veiklos modelį ir komercinės veiklos verslo planą, pasiūlymas bus vertinamas iki birželio vidurio, vėliau prasidės oficialios derybos.

25 metų trukmės koncesijos sutarties pasirašymas numatytas 2019 metų vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šančius

Šančius portretas
Stovėjo kranai.Statė.Nugriaukit.Vieta gera.Neprapuls.

aisku

aisku portretas
teismas nemato, kad tas stadionas kaip suniui penkta koja...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių