Teisingumas per žaidimo prizmę: atrastos „teisingos“ Vilniaus vietos

  • Teksto dydis:

Artėjant jubiliejiniam 10-ajam Konstitucijos egzaminui Teisingumo ministerija egzaminui besiruošiančius ir visus kitus šalies piliečius savaitgalį pakvietė išmėginti jėgas miesto orientaciniame žaidime „Atrask teisingumo kelius“.

Beveik 4 valandas trukusiose varžybose susirungė per 100 dalyvių.

„Minėdami Konstitucijos egzamino jubiliejų norėjome šalies gyventojus iš arčiau supažindinti su šalies teisingumo sistema ir jos istorija. Tam pasirinkome žaidimo formą ir žymiose sostinės vietose paslėptas užduotis. Siekėme, kad tai būtų ir naudinga, ir smagi pramoga, skatinanti pažinti ne tik istoriją, bet ir mūsų sostinę“, – idėją pristatė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Žaidimo dalyviai, po 2-4 žmones susibūrę į 30 komandų, šeštadienio rytą startavo nuo LR Seimo. Žaidimo pradžioje visiems buvo įteiktos užduotys, kurias sudarė 25 klausimai, ir kišeninės LR Konstitucijos, kurios vėliau pravertė sprendžiant kai kurias užduotis.

Keliaudami nuo vienos prie kitos užduoties vietos dalyviai įveikė apie 5-6 kilometrus. Per visą dieną, spręsdami su Konstitucija ir teisingumo sistema susijusius klausimus, jie aplankė tokias žymias Vilniaus vietas kaip Lietuvos akademinė biblioteka, Šv. Jonų banžyčia, Vilniaus universitetas, Užupio Respublika ir kitas.

Paskutinėje žaidimo stotelėje – Teisingumo ministerijoje – buvo apdovanota 10 greičiausių ir gudriausių žaidimo „Atrask teisingumo kelius“ komandų. Laimėtojus sveikino jubiliejinio Konstitucijos egzamino ambasadorius Paulius Ambrazevičius.

Viena iš dviejų visas užduotis įveikusių komandų – „Atradėjai“, tapę pirmosios vietos nugalėtojais, teigė nesantys teisės žinovai, tačiau prisipažino, kad užduotis sėkmingai išspręsti padėjo žinios apie Vilnių ir jo istoriją. Laimėtojai neslėpė, kad žaidimas juos taip sudomino, jog pasidarė įdomu žinias pasitikrinti ir artėjančiame Konstitucijos egzamine.

Teisingumo ministerijos organizuojamo Konstitucijos egzamino, kurį globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, pirmasis etapas įvyks rugsėjo 27 d. Egzaminas bus laikomas visų 60 Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėse, LR Seime, mokyklose ir įkalinimo įstaigose. Pirmasis etapas vyks ir internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių