Iš teatro atleistas G. Kėvišas dėl nuobaudų su ministerija taikiai nesusitarė

Buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Gintautas Kėvišas ir Kultūros ministerija antradienį Vilniaus miesto apylinkės teisme atsisakė pasiūlymo taikiai spręsti ginčą dėl drausminių nuobaudų skyrimo.

Per parengiamąjį posėdį galimybę susitaikyti atmetė ir G.Kėvišo advokatė Ieva Povilaitienė, ir Kultūros ministerijos atstovas Gytis Andrulionis.

Toliau G.Kėvišo skundas bus nagrinėjamas rugsėjo 5 dieną.

Posėdyje antradienį teisėja Ieva Stanislovaitienė atsisakė tenkinti abiejų pusių pateiktus prašymus. Tarp jų – I.Povilaitienės prašymą teismui aiškintis Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinės direktorės Rūtos Prusevičienės ir Nacionalinio dramos teatro vadovo Martyno Budraičio darbo viešojoje įstaigoje „Vilniaus festivaliai“ aplinkybes. Advokatės manymu, teismas turėtų aiškintis, ar vieną iš nuobaudą G.Kėvišui dėl ryšių su „Vilniaus festivaliais“ skyrusi ministerija atitinkamai įvertino ir R.Prusevičienės bei M.Budraičio elgesį, kitu atveju, pasak advokatės, būtų aišku, kad G.Kėvišas buvo diskriminuojamas.

Kultūros ministerijos atstovas G.Andrulionis aiškino, kad tarnybiniai tyrimai dėl R.Prusevičienės bei M.Budraičio tebevyksta.

Teismas yra sujungęs į vieną kelis G.Kėvišo skundus dėl tarnybinių nuobaudų, tarp jų ir dėl atleidimo. Pats G.Kėvišas teismo posėdyje antradienį nedalyvavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių