Tarptautinių sporto žaidynių dalyviai – žmonės po organų transplantacijos

Liepos 12 – 16 dienomis Vilniuje vyks XV-osios Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynės. Jas organizuoja Lietuvos asociacija „Gyvastis“ ir Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais federacija (EHLTF).

Pagrindinis šių sporto žaidynių tikslas – propaguoti organų donorystę, padėkoti donorų šeimoms, sutikusioms paaukoti artimųjų organus ir išgelbėjusioms nepažįstamų žmonių gyvybes, bei parodyti, kad žmonės po transplantacijos operacijų gali ne tik kokybiškai gyventi, bet ir sportuoti.

Kaip teigė Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ vadovė Ugnė Šakūnienė, mūsų šalyje rengiamose žaidynėse žada dalyvauti net 20 Europos šalių atstovai. Lietuvai ketina atstovauti apie 15 – 20 žmonių po širdies arba plaučių transplantacijos. Iš viso žaidynėse dalyvaus apie 180 sportuojančių žmonių. Drauge su lydinčiaisiais asmenimis į Lietuvą atvyks virš 300 užsieniečių.

Žaidynių dalyviai rungsis plaukimo, bėgimo, lengvosios atletikos rungtyse, dviračių varžybose, žais golfą, tinklinį, petankę, stalo tenisą, tenisą, badmintoną.

Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynės organizuojamos kas dvejus metus. Žaidynes globoja valstybių vadovai, karališkieji asmenys. Šįmet Lietuvoje rengiamas XV-ąsias Europos žmonių su persodintomis širdimis ir plaučiais sporto žaidynes sutiko globoti šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių