Šventės kitaip: kalėdinę nuotaiką skleis ir šiukšliavežės

  • Teksto dydis:

Nuo šio penktadienio vilniečius ir sostinės svečius pasitiks originali ekologinių sprendimų bendrovės „Ecoservice“ akcija – Vilniaus gatvėmis važinės Kalėdinėmis lemputėmis papuoštos šiukšliavežės. Anot akcijos sumanytojų, idėja taip paminėti didžiųjų metų švenčių laikotarpį gimė dar 2011 metais ir sulaukė didelio miestiečių palaikymo.

„Švenčių laikotarpis yra itin gera proga dalintis gera nuotaika su savo draugais ar giminėmis, o mūsų verslo atveju - su visais miestiečiais. Galiu pasakyti, kad ši mūsų akcija jau tapo gerai atpažįstama tradicija ir dabar net sulaukiame klausimų, kada pradėsime puošti savo automobilius. Jaučiame, kad gyventojams tokios nuotaikingos smulkmenos patinka ir prisideda prie šventiško miesto atmosferos kūrimo“, - teigė „Ecoservice“ vykdomoji direktorė Daiva Skrupskelienė.

Į Vilniaus gatves išvažiuos 10 šventiškai papuoštų šiukšliavežių ir planuojama, kad mieste jos važinės iki kitų metų sausio pirmosios pusės.

Anot D.Skrupskelienės, šventiškai papuoštos šiukšliavežės važinės ne tik sostinėje, bet ir Trakuose, Lentvaryje, Širvintose, Šilutėje, Šilalėje, Klaipėdoje, Neringoje, Vilkaviškyje bei Lazdijuose.

„Kalėdinių šiukšliavežių mūsų iniciatyva nėra vienintelė artimiausiu laikotarpiu. Praėjus šventėms, kitų metų pradžioje taip pat tęsime kasmetinę akciją „Kalėdinė eglutė - namų šilumai“, kurios metu specialiuose konteineriuose surinksime nupuoštas gyventojų turimas eglutes ir taip raginsime gyventojus atsakingai pasirūpinti vienu šiuo šventės simboliu“, - pasakojo bendrovės vykdomoji direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių