Sveikatos ministrui nepatinka prekeivių alkoholiu kaimynystė

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi antradienį aptarė galimybes peržiūrėti prekybos alkoholiu sostinės senamiestyje ir kitose reprezentacinėse miesto vietose reglamentavimą ir stiprinti tarpinstitucinį bendradarbiavimą.

Ministro A. Verygos manymu, nėra gerai, kad prie valstybės institucijų ir ugdymo įstaigų, įsikūrusių senamiestyje, yra labai daug vietų, kuriose prekiaujama alkoholiu.

„Į šį klausimą turi būti žiūrima kompleksiškai – mes kalbame ne tik apie Sveikatos apsaugos ministeriją, šalia kurios yra Islandijos, Vilniaus ir Palangos gatvės. Net jei čia nebūtų įsikūrusi Sveikatos apsaugos ministerija,  į Radvilų rūmų muziejų, Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokyklą ar Centro polikliniką einantys žmonės yra priversti stebėti nekontroliuojamo alkoholio vartojimo ženklus viešoje vietoje. Kita vertus, ministerijoje nuolat lankosi kitų institucijų atstovai, užsienio delegacijos, kuriuos nemaloniai stebina neribota prekyba alkoholiniais gėrimais viešojo maitinimo įstaigose, įsikūrusiose tame pačiame pastate“,- pabrėžė A. Veryga.

SADM nuotr.

Ministro manymu, šis klausimas aktualus ne tik Sveikatos apsaugos ministerijai, bet ir kitoms miesto centre įsikūrusioms institucijoms – šalia kitų ministerijų, Vyriausybės, Seimo, vaikų ir jaunimo ugdymo įstaigų, t.y. darželių bei mokyklų, taip pat neturėtų būti prekiaujama alkoholiu. Todėl, ministro manymu, svarstytini prekybos alkoholiu reprezentacinėse miesto vietose reglamentavimo klausimai.

„Žinoma, niekas nekalba apie skubotus sprendimus, neapgalvotas prievartines priemones. Kita vertus, galima svarstyti ir dar vieną variantą – SAM išsikėlimą iš Vilniaus senamiesčio ten, kur nėra barų, naktinių klubų, pavyzdžiui, į verslo centrą. Tik, šiuo atveju, vertėtų kalbėti apie visų ministerijų (ne tik SAM), esančių senamiestyje, iškeldinimą. Tokiu atveju problema būtų išspręsta ir verslas neturėtų piktintis. Užsienio šalyse juk įprasta, kad senamiesčiuose esančių verslų veikla orientuota į poilsį, laisvalaikį, pramogas. Apie tai ne kartą kalbėjo ir Premjeras Saulius Skvernelis“, – teigia ministras A. Veryga.

„Ne visų ministerijų išdėstymas Vilniaus mieste yra protingas. Siūlau svarstyti centre esančių ministerijų perkėlimą, įskaitant Sveikatos apsaugos ministeriją, į tinkamesnes patalpas. Esamose Sveikatos apsaugos ministerijos patalpose galima sukurti gyvą erdvę šiuolaikiniam naujam verslui,“ –  sako Vilniaus miesto meras R. Šimašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
o man jis nepatinka kad nekompepetingas uzima kede o ismesti partieciai tai neskuba

F

F portretas
Vis apie pasaliniis- antraeilius dalykus... o sveikatos reforma nediskutuojama. Ir vis siulymai perkelti ministerijas i kazkokias kitas patalpas... gal cia noras padeti verslininkams isnuomoti ju patalpas?? Nes panasu ir Kaune... Matijosaiciai tik stato, tai reikia gi nuomojima prakisti, o kai valstybe nuomoja yra labai patogu, ilgalaikis planas...:)

jokie

jokie portretas
pampersai netinka ...........jau keli mėnesiai matuojasi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių