Iš sukčiavusio studento VU atėmė diplomą

  • Teksto dydis:

Vilniaus universitetas (VU) atėmė bakalauro laipsnį iš Istorijos fakultete studijavusio Danieliaus Bolotino, šiurkščiai pažeidusio šios aukštosios mokyklos akademinę etiką. Nustatyta, kad diplomą jis atsiėmė apsigynęs ne savo parašytą baigiamąjį darbą, rašo „Lietuvos žinios“.

Svetimą bakalauro darbą kaip saviškį VU Istorijos fakultetui V.Bolotinas pateikė ir jį sėkmingai apsigynė 2015 metais. Kad baigiamasis darbas parašytas ne jo paties, greičiausiai nebūtų paaiškėję, jei ne faktas, kad vaikinas vartotojų teises ginančiai įstaigai apskundė diplominį darbą parengusią bendrovę „Studium Generale“ ir taip įkliuvo pats.

Pernai liepą D.Bolotinas kreipėsi į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, kad įmonė nesilaikė visų sutartyje numatytų terminų, pateiktas darbas buvo nekokybiškas, neatitiko tokiam darbui taikomų reikalavimų. Skunde D.Bolotinas paaiškino, kad 2014 metų lapkričio 13 dienos paslaugos teikimo ir konsultavimo sutartyje sutarties objektas yra apibrėžtas kaip „mokslinis tyrimo darbas, kurio tema „Žydų įmonių reklama Lietuvos žurnaluose 1920-1940 m.: dažnis, vaizdinės priemonės, tikslinė auditorija, struktūra ir dinamika“ (apie 60 lapų“. Taip pat skamba ir jo apsiginto baigiamojo darbo pavadinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Man atrodo ,kad panasus lygis ir pas seimunus

taskas

taskas  portretas
durna ir baznycioj musa .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių