Studentus kviečia didžiausios istorijoje „VGTU Karjeros dienos“

  • Teksto dydis:

„Kontaktai. Patirtys. Idėjos“ – tokiu šūkiu pasitinkamos jau šį trečiadienį kartu su pavasariu Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) prasidėsiančios „VGTU Karjeros dienas 2017“.

Net du mėnesius truksiančiame renginių cikle studentai bus kviečiami į susitikimus su geriausiais darbdaviais, užmegzti vertingus kontaktus, dalintis, kaupti patirtį ir generuoti naujas idėjas.

Šiųmetinis renginys – didžiausios karjeros dienos per visą universiteto gyvavimo istoriją. Jose dalyvaus beveik 100 verslo ir viešojo sektoriaus organizacijų.

„Šių metų „VGTU Karjeros dienos“ suteikia išskirtinę progą studentams susitikti su plataus profilio verslo sektoriaus organizacijomis ir užmegzti vertingus kontaktus, pradėti projektuoti savo karjerą dar studijų metais, kaupti patirtį bei generuoti naujas idėjas. Ypač kompleksiškas renginių ciklas leis pažinti potencialus darbdavius, sužinoti naujausias rinkos tendencijas ir gauti įkvėpimo, kuris padėtų pamatus sėkmingai karjeros pradžiai“, – sako VGTU Integracijos ir karjeros direkcijos direktorė Ugnė Narkevičiūtė.

Iki kovo 15 dienos vyks atviros paskaitos studentams, absolventams ir visiems susidomėjusiems VGTU bendruomenės nariams. Jose dalyvaus net 45 įkvepiantys pranešėjai, žinomi visuomenės veikėjai ir sričių specialistai, profesionalai, kurie dalinsis patirtimi, savo karjeros kelio istorijomis bei patarimais.

Politikas, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pasakos apie tai, ko reikia ateities profesijoms. Mobiliųjų aplikacijų „GetJar“ įkūrėjas Ilja Laurs atskleis savo sėkmingo verslo paslaptis. Žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Giedrius Drukteinis pasakos apie efektyvią komunikaciją – tiesiausią kelią į karjeros aukštumas. Vis dar savo asmenybės neviešinanti interneto sensacija Geležinė Lapė dalinsis patirtimi apie asmeninį įvaizdį bei socialinius tinklus, o vienas iš kultinio internetinio puslapio „Bored Panda“ vadovų Dominykas Remeika negailės patarimų, kaip užkariauti internetą.

Kovo 16 diena studentai bus kviečiami į naujuosius VGTU centrinius rūmus, VGTU Mokslo ir administracijos centrą, gavusį architektūros apdovanojimą už savitą meninę koncepciją – čia vyks įmonių kontaktų mugė. Stenduose save pristatys ir visų lankytojų lauks geriausios lietuviško ir užsienio kapitalo įmonės, kurios supažindins su savo veikla, darbo specifika, pateiks darbo bei praktikos pasiūlymų. Čia pirmąjį kartą vyks ir „Greitieji susitikimai su įmone“ (angl. „Speed dating with a company“), kuriuose studentai turės unikalią galimybę pristatyti save, savo idėjas, įvertinti karjeros perspektyvas ir galbūt gauti viliojančių karjeros pasiūlymų.

Jau kitą dieną, kovo 17-jąją prasidės vizitai į įmones. Iki pat mėnesio pabaigos įvairios įmonės atvers savo duris norintiems iš arčiau pažinti organizacijas, pamatyti darbo aplinką, išgirsti darbuotojų pasakojimus, galbūt net atlikti užduotis ir laimėti prizus. Vizitų sąrašas ir dalyvių registracija bus paskelbta artimiausiu metu. „VGTU Karjeros dienos 2017“ bus uždarytos įspūdingu renginiu, kuriam specialų pasirodymą ruošia VGTU orkestras.

Didžiausioje universiteto organizuojamoje Karjeros kontaktų mugėje ir kituose renginiuose laukiami ne tik VGTU studentai, bet ir visi besidomintys.


Šiame straipsnyje: VGTUkarjeros dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių