Startavo hakatonas „Maker Fest“ – kuo kūrėjai nustebins šįkart?

  • Teksto dydis:

Pirmąjį kovo savaitgalį, daugiau kaip 100 techninės įrangos (angl. hardware) kūrėjų susirinko VGTU „LinkMenų fabrike”, kur per savaitgalį įgyvendins savo idėjas, sukurs ir pristatys jau veikiančius produktų prototipus. Hakatone pristatytos idėjos labai įvairios – nuo technologiškai sudėtingų biomedicininių įrenginių aktyviai sportuojantiems iki pirmokams skirtos išmanios kuprinės, skirtos padėti išlaikyti vaiko stuburą tiesų.

Hakatonas – (angl. hackathon) tai dažniausiai poros dienų savaitgalio kūrybinės dirbtuvės, kurių metu kūrėjai pristato savo idėjas, buriasi į komandas, konsultuojasi su mentoriais ir galiausiai pristato jau veikiančius produktų prototipus ar įrenginius komisijai.

Iš viso renginio pradžioje buvo pristatytos 25 idėjos, o komandas subūrė 18 idėjų autorių, kurie visą savaitgalį darbuojasi prie savo idėjų įgyvendinimo ir sekmadienį pristatys jau veikiančius savo kūrinius. Šiandien vyksta pats darbymetis – komandos intensyviai naudojasi metalo, medžio, elektronikos, 3D spausdinimo dirbtuvėmis, tad jau galima matyti pirmuosius rezultatus.

„Kai organizuoji hakatono renginį, negali garantuoti renginio sėkmės, nes pagrindinis faktorius – dalyviai ir jų idėjos. Džiaugiamės, jog jau po pirmojo idėjų pristatymo matome, kad susirinko labai ambicingi dalyviai, kurie yra pasiruošę sukurti fantastiškus kūrinius” – teigia „Deeper”, UAB technologijų vadovas Donatas Malinauskas.

Šeštadienio rytą prie komandų prisijungė patyrę įvairių sričių mentoriai iš įmonių „Deeper”, „Esemda”, „Elgerta”, kurios ilgus metus dirba su elektronikos produktų kūrimu ir gamyba. Mentoriai komandoms pataria kokias technologijas naudoti ir kaip organizuoti komandos darbą.

Iš viso dėl prizų komandos varžysis 4-iose kategorijose: genialiausia idėja ir jos prototipas, geriausias, labiausiai išvystytas produkto prototipas, produkto prototipas, geriausiai atitinkantis socialinės atsakomybės kryptį bei produkto prototipas, geriausiai atitinkantis vienos iš renginio organizatorių, įmonės Deeper, UAB verslo kryptį – išmanūs prietaisai, aktyviam laisvalaikiui. Geriausi sukurti darbai bus apdovanoti sekmadienį.

„Maker Fest” hakatonas yra unikalus Lietuvos hakatonų istorijoje tuo, kad vienas iš pagrindinių renginio organizatorių, VGTU “Linkmenų fabrikas”, dalyviams suteikė ne tik nemokamą erdvę ir įrangą produktų kūrimui, bet komandos taip pat yra aprūpintos ir visais reikiamais komponentais. Jie dalyviams tiekiami tiesiai į renginį iš Vilniuje esančios „Lemona” parduotuvės. Taigi komandoms nereikia rūpintis reikiamų komponentų paieška ar logistika, todėl gali visą savo dėmesį skirti svarbiausiam tikslui – produktų kūrimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių