Sporto rūmų rekonstrukcijos konkursas ir vėl neatnaujintas

Teisėsaugos akiratyje atsidūrusiai Vilniaus statybų bendrovei „Irdaiva“ dar kartą nepavyko atnaujinti Vilniaus kongresų ir sporto rūmų rekonstrukcijos konkurso.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė „Irdaivos“ prašymą pritaikyti laikinąsias priemones – laikinai sustabdyti Turto banko sprendimą nutraukti neskelbiamas derybas su „Irdaivos“, „Pamario restauratoriaus“ ir „LitCon“ konsorciumu – teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo kovo viduryje priimtą sprendimą.

„Apeliantė („Irdaiva“ – BNS) nepateikė pakankamai duomenų dėl to, jog nesiėmus laikinųjų apsaugos priemonių ir nenutraukus sprendimo vykdymo galimai jai palankaus Vilniaus apygardos teismo sprendimo įvykdymas taptų neįmanomas. Vien apeliantės nuomone, kad egzistuoja tikimybė, jog atsakovė (Turto bankas – BNS) rengs naują viešąjį pirkimą nėra pakankamas pagrindas taikyti laikinąsias apsaugos priemones, nes tokių duomenų byloje nėra.“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

„Irdaivos“ ieškinį iš esmės Vilniaus apygardos teismas nagrinės vėliau.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) vasarį informavo Turto banką, kad vienas viešojo pirkimo komisijos narių, šiuo metu jau nedirbantis Turto banke, tuo pat metu dirbo ir „Irdaivoje“. Kovo pabaigoje FNTT atliko kratas bendrovėje „Irdaiva“, jos vadovas ir savininkas Irmantas Kublius buvo sulaikytas.

„Irdaivos“ vadovaujamas konsorciumas kaip vienintelis atitikęs kvalifikaciją buvo pasirinktas deryboms, kurios vasarį buvo nutrauktos.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) praėjusių metų pabaigoje pareiškė, jog Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei konsorciumo pasiūlytą kainą, kuri pasirodė per didelė – ji siekė 27,79 mln. eurų.

Rūmų pritaikymo konferencijų centrui projektą įgyvendinantis Turto bankas pernai rugpjūtį jau buvo nutraukęs rangovo konkursą, kuriam pasiūlymus pateikė keturi dalyviai, iš jų trys neatitiko kvalifikacijos. Tuomet Turto bankas pradėjo derybas su „Irdaivos“, „Pamario restauratoriaus“ ir „LitCon“ konsorciumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių