Sporto rūmai liks be valstybės lėšų?

Vyriausybė šių metų Valstybės investicijų programoje nenumatė lėšų Vilniaus kongresų ir sporto rūmų rekonstrukcijai. Į programą, kurią trečiadienį Vyriausybė ketina patvirtinti, šis projektas nėra įtrauktas.

Finansų viceministras Darius Sadeckas BNS teigė, kad rūmų rekonstrukcijos konkursui užstrigus teismuose, neaiški projekto eiga ir jo finansavimo poreikis šiais metais.

„Dėl šios priežasties projektas nebuvo įtrauktas į trečiadienį svarstomą projektą dėl valstybės kapitalo paskirstymo 2017 metais. Tačiau tai nereiškia, kad Sporto rūmų rekonstrukcijai šiemet nebūtų skirtas finansavimas, jeigu to prireiktų – kai paaiškės sprendimai dėl naujo konkurso skelbimo, tada bus aiškus ir finansavimo poreikis šiems metams. Prireikus, atitinkama suma būtų patikslintas valstybės kapitalo paskirstymas 2017 metais“, – BNS sakė D. Sadeckas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) vasarį informavus Turto banką, kad vienas Sporto rūmų rekonstrukcijos rangovo konkurso komisijos narių tuo pat metu dirbo ir statybų bendrovėje „Irdaiva“, su kuria jau vyko derybos dėl sutarties, jos iš karto buvo nutrauktos. Be „Irdaivos“, konsorciume dalyvavo įmonės „Pamario restauratorius“ ir „LitCon“.

Prireikus, atitinkama suma būtų patikslintas valstybės kapitalo paskirstymas 2017 metais.

Be to, Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) praėjusių metų pabaigoje pareiškė, jog Turto bankas turės iš naujo svarstyti konkurso biudžetą bei konsorciumo pasiūlytą kainą, kuri pasirodė per didelė – ji siekė 27,79 mln. eurų.

Kai kurios žydų organizacijos yra išsakiusios susirūpinimą, jog rekonstrukcijos metu gali būti padaryta žala buvusioms Šnipiškių žydų kapinėms, ant kurių pastatyti Sporto rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių