Sostinės viešojo transporto stotelėse bus įrengti nauji paviljonai

Vilniuje bus atnaujinami bei įrengiami nauji laukimo paviljonai viešojo transporto stotelėse.

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ skelbiamoje techninėje specifikacijoje nurodo, kad būsimi tiekėjai turės pastatyti apie 100 naujų paviljonų, taip pat įrengti suoliukus, specialius rėmelius tvarkaraščiams. Laimėjusieji konkursą turės ne tik įrengti, bet ir prižiūrėti būsimas stoteles.

Paviljonams reikalaujama suteikti 5 metų garantiją, metalinei konstrukcijos daliai - 10 metų garantiją.

Šiuo metu miestas valdo apie 60 sostinės paviljonų viešojo transporto stotelėse, beveik 660 jų prižiūri Prancūzijos kapitalo įmonė „JCDecaux“. Šiai įmonei leidimas lauko reklamai ant paviljonų, tualetų, reklaminių skydų, taip pat dėl dviračių nuomos sistemos išduotas 2012-aisiais ir baigs galioti 2027-aisiais.

Kaip BNS sakė savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis, sutartis su šia įmone apima ne visas stoteles mieste, todėl, atsižvelgiant į esamus keleivių srautus, viešojo transporto infrastruktūros plėtrą, gautus bendruomenių prašymus naujus paviljonus planuojama įrengti atokesnėse sostinės vietose, taip pat bus keičiami susidėvėję senieji.

„Šiandien turime 54 prašymus įrengti stotelėse paviljonus, tikėtina, kad tokių prašymų srautas netrukus dar labiau išaugs“, - teigia T.Kamaitis.

Savo ruožtu iki šių metų pabaigos „JCDecaux“ iki šių metų pabaigos turės įrengti dar apie 40 paviljonų, kuriuos turės prižiūrėti pati.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Butent- nauji suolai niekam tike- ant ju neimanoma sedet net vasara, ka jau kalbet apie ziema. O "naujieji" pavilionai- visiskai kiauri- jei lyja stipresnis lietus- jie š.. verti- šiandien ir lietsargiais bandėm užsidengt ir ant suolų lipom- vis tiek visi kiaurai šlapi buvom.. Gal nereik čia tų prancūzų, buvo geri seni rusiški..

Bambeklė

Bambeklė portretas
Suoliukai tai kaip suoliukai. Bet kodėl ant jų neįmanoma sėdėti- siauri, žiemą šalti, su stipriu nuolydžiu? Nuo benamių gulėjimo užtektų padaryti vieną skersinį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių