Sostinės šilumos ūkį perimti besiruošiantys VŠT plečia konsultantų būrį

  • Teksto dydis:

Savivaldybės valdomą bendrovę Vilniaus šilumos tinklai (VŠT), jai perimant miesto šilumos ūkį iš "Vilniaus energijos", teisiniais klausimais už 435,6 tūkst. eurų (su PVM) konsultuos advokatų kontora "Tark Grunte Sutkiene".

"Spalio 7 dieną buvo paskelbtas laimėtojas. Jeigu negausime pretenzijų, kitą savaitę galėsime pasirašyti sutartį", - BNS sakė VŠT atstovė spaudai Violeta Kiburytė.

Ji sakė negalinti atskleisti, kokios dar advokatų kontoros dalyvavo konkurse.

VŠT perimdama šilumos ūkį iš "Vilniaus energijos" konsultacijų paslaugų paiešką padalino į keturias dalis. Finansiniais klausimais bendrovę konsultuoja audito bendrovė "PricewaterhouseCoopers" (PwC), projekto valdymo klausimais - audito bendrovė "Ernst & Young Baltic" bei "Tark Grunte Sutkiene", o ūkio techninę būklę nustatys Rymanto Juozaičio šeimos netiesiogiai valdoma įmonė "Elektrėnų energetikos remontas" ir Suomijos pramonės sertifikavimo, testavimo, techninio konsultavimo grupės "Inspecta Group" valdoma bendrovė "Inspecta".

VŠT praėjusių metų spalį nutraukė 2,784 mln. eurų vertės sutartį dėl šilumos ūkio turto vertinimo su "KPMG Baltics", nes jos vertė buvo per didelė. Dėl šio konkurso nutraukimo konsultantų paieška buvo padalinta į keturias dalis.

2002 metais vasarį pasirašyta sutartis su "Vilniaus energija" baigiasi 2017 metų balandį, o šilumos tinklus VŠT turi perimti iki liepos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Patikslinimas: Sostinės šilumos ūkį perimti besiruošiantys VŠT plečia išlaikytinių ir veltėdžių būrį

kam

kam portretas
visokias firmas samdyti, kai savivaldybėje yra visas teisės departamentas, berods septyni skyriai, nors po teisybei matomai ten dirba ne teisininkai, o tik šiaip imantys atlyginimus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių