Sostinės mokyklose ir darželiuose dar pluša statybininkai

  • Teksto dydis:

Likus dviem savaitėms iki rugsėjo 1-osios, Vilniaus švietimo įstaigose – pats darbymetis.

Šalia įprasto pasiruošimo mokslo metų pradžiai, iš viso prie 14 mokyklų ir darželių šiuo metu vyksta statybos darbai. Daugumoje įstaigų, siekiant sumažinti energijos suvartojimo sąnaudas, apšiltinami fasadai ir stogai, rekonstruojami šilumos punktai, keičiami pastatų langai ir lauko durys, atliekami kapitaliniai šildymo ir karšto vandens sistemų vamzdynų remontai.

Pagal pasirašytas Vilniaus miesto savivaldybės sutartis su rangovais, užtikrinta, jog svarbiausi darbai, galintys kaip nors trukdyti darželinukams ar mokiniams, būtų atlikti būtent vasarą, kai tam palankiausios oro sąlygos. Todėl daugumoje įstaigų jau nuo rugsėjo 1-osios netrukdomai vyks įprastas ugdymas, o statybininkams iki metų pabaigos liks užbaigti darbus, kurie niekaip netrukdys vaikams ar mokiniams.

„Gerai vaikų darželiuose ir mokyklose savijautai labai svarbi ugdymo aplinka, jos mikroklimatas. Modernizuoti pastatai bus ne tik jaukūs ir gražus, bet ir energetiškai efektyvesni, todėl sueikvos mažiau šilumos energijos“, – sakė už švietimo klausimus atsakingas Vilniaus miesto mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Šiuo metu įgyvendinamų ir baigiamų įgyvendinti modernizavimo projektų vertė siekia maždaug 25,966 mln. eurų. Iš skirtų lėšų jau panaudota apie 14,463 mln. eurų. Dar beveik panašus skaičius įstaigų laukia savo eilės atsinaujinti – vienos įstaigos tvarkosi paraiškas dėl finansavimo, kitur vyksta projektavimo darbai arba rangos ir projektavimo darbų pirkimai, laukiama statybų pradžios.

Didžioji dauguma projektų įgyvendinama trišalio finansavimo būdu – Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo (LAAIF) ir Valstybės investicijų programos (VIP) skiriamomis lėšomis. Tokiu būdu finansuojami Vilniaus Maironio ir Sietuvos progimnazijų, Žaros, Pilaitės ir Trakų Vokės gimnazijų, lopšelių-darželių „Ramunėlė“, „Bitutė“, spec. lopšelio-darželio „Žolynėlis“ modernizavimo projektai.

Vilniaus miesto savivaldybės ir LAAIF lėšomis atnaujinama Vilniaus Fabijoniškių ir Centro vidurinės mokyklos ir lopšelis-darželis „Gintarėlis“. Tiktai savivaldybės lėšomis, visapusiškai – tiek viduje, tiek išorėje, – modernizuojamos trys švietimo įstaigos – lopšeliai-darželiai „Ąžuolas“ ir „Gluosnis“ bei naujasis J. Lelevelio mokyklos pastatas Minties g. 3. Šiems trims projektams savivaldybė iš miesto biudžeto skyrė beveik 7 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių