Sostinės meras turi naujienų – kiekvienai seniūnijai pristato Kaimynijų programą

  • Teksto dydis:

Sostinės meras Remigijus Šimašius šįvakar Žvėryne pradėjo susitikimų su Vilniaus bendruomenėmis seriją, kuriuose pristato vilniečiams nuveiktus darbus kiekviename rajone ir naujus projektus, kurie padės miestui atsinaujinti.

Praėjusiais metais meras visose seniūnijose sėkmingai pristatė Gyvenamosios aplinkos gerinimo programą, šiais metais – grandiozinę naujovę – Kaimynijų programą.

Meras pakvietė Žvėryno gyventojus pasinaudoti Kaimynijų programa – atnaujinti savo kiemą, kvartalą ir paversti jį vieta, kur jauku, patogu ir norisi leisti laiką. Savivaldybė sumokės po 10 eurų už 1 kv. m atnaujinamos teritorijos. Žvėryno kaimynijose šiuo metu yra apie 15 ha kaimynijų ploto, kuriame gyventojai  gali susitarti tarpusavy ir įsirengti ką panorėję –  sporto ir žaidimų įrenginius, tvorą, pavėsinę, naują apšvietimą, pėsčiųjų takus, vaizdo stebėjimo kameras,  suoliukus ir šiukšliadėžes,  naujas parkavimo vietas ir t.t.  

„Šiais metais – dar daugiau dėmesio Jūsų artimiausiai gyvenamajai aplinkai: savivaldybė padės vilniečiams susitvarkyti kiemus  tiek finansiškai, tiek organizuos projektų parengimą,  patars kaip įregistruoti sklypą, paskirtas programos administratorius užtikrins, kad kaimynija būtų atnaujinta tinkamai.  Sutvarkytas kiemas atgyja  –  kviečiu kartu gražinti mūsų  miestą,“– sakė R. Šimašius.

Naujai suformuotų kaimynijų Žvėryne yra 44. Kaimynijos ribas galima susirasti žemėlapyje: maps.vilnius.lt/teritoriju-planavimas.  Daugiau informacijos http://www.vilnius.lt/kaimynijos

Daugiau žalumos Žvėryno gatvėse

Šiemet savivaldybė Žvėryne pasodino apie  90  naujų medžių (uosių, liepų ir pušų) Kęstučio, Treniotos, Vykinto, Blindžių gatvėse.

Atnaujintas Vingio parkas!

Vingio parke šiemet kaip niekad daug pokyčių – čia pasodinta daugiau kaip 2000 naujų pušaičių, atnaujinta 50 suoliukų, išplėsta treniruoklių aikštelė, įrengtos naujos lauko tinklinio bei lauko badmintono aikštelės. Sporto mėgėjams atnaujinti sporto įrenginiai sveikatingumo take, o keturkojai augintiniai jau gali treniruotis naujai sutvarkytoje šunų aikštelėje. Išasfaltuota net 7 kilometrai parko takų, suremontuotas pėsčiųjų tiltas per Nerį į Vingio parką, dviratininkams įrengtas raudono asfalto takas, įrengtos grilio zonos.

Daugiau žaidimų erdvių mažiesiems Žvėryne

Savivaldybė dar šiemet planuoja įrengti naują vaikų žaidimų aikštelę Žvėryne  prie tvenkinių Latvių gatvėje, vietoje senosios medinės vaikų žaidimo aikštelės, kuri bus demontuota. Kitąmet planuojama įrengti dar dvi naujas vaikų žaidimų aikšteles Žvėryne – Paribio g. 30A ir Erelių g. 4. Vietos vaikų žaidimų aikštelėms parenkamos atsižvelgus į gyventojų ir seniūnų prašymus.

Tiesiami nauji dviračių takai

Nugriovus neteisėtai užsitvertas tvoras Žvėryne Birutės gatvėje, šią vasarą pradėtas tiesti naujas dviračių ir pėsčiųjų takas. Vaizdingoje teritorijoje palei Nerį suprojektuotas 3 m pločio dviračių takas ir nuo 2,25 m kintamo pločio pėsčiųjų takas. Apie 2 km naujas dviračių ir pėsčiųjų takas drieksis nuo Senojo Žvėryno tilto iki Vingio parko tilto.

Nauju taku vilniečiai galės važinėti ir vaikščioti dar šį rudenį. Birutės g. takas – tik vienas iš didžiulio dviračių takų atnaujinimo projekto, nes per artimiausius keletą metų Vilniuje iš viso planuojama pradėti tiesti apie 45 kilometrus dviračių takų. Vien per šiuos metus darbai bus baigti 12 km ir pradėti dar 5 km.

Gerinama gyvenamoji  aplinka

Susitikime ne vienas Žvėryno gyventojas sakėsi pastebintis geruosius pokyčius rajone. Šiais metais Žvėryne ir toliau bus atnaujinami kiemai, remontuojami seni šaligatviai ir rūpinamasi saugesniu eismu.  Šiemet suremontuota šaligatvio atkarpa prie Miglos g. 3 namo, Treniotos g. įrengtas naujas šaligatvis ir atnaujinta dalis gatvės dangos, tarp Kęstučio g. ir Vytauto g., Žiemgalių g., naujai paklota apie 20 m šaligatvio.  D. Poškos gatvėje buvo įrengti neįgaliesiems pritaikyti šaligatviai.  Kad neįgalieji galėtų patogiau  kirsti sankryžą vežimėliais,  buvo pažeminti sankryžoje buvę paaukštinimai Kęstučio g. ir D. Poškos g.

Nuo šio rugsėjo Sėlių gatvėje prie Žvėryno gimnazijos  pradėjo veikti unikali ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje kalbanti perėja . Rajone paženklintos ir atnaujintos visos pėsčiųjų perėjos prie mokyklų ir darželių. Šį rudenį planuojamas atlikti papildomas kryptinis pėsčiųjų perėjų apšvietimas.

„Kiss and Ride“ – trumpiems saugesniems sustojimams

Žvėrynas tapo dar inovatyvesniu  – rajone prie ugdymo įstaigų  įrengtos pasaulyje populiarios greito keleivių įlaipinimo–išlaipinimo aikštelės (angl. „Kiss and Ride“): prie darželio  „Vaikystės takas“, Birutės g. 42, (4 vietos), lopšelio – darželio „Voveraitė“, Birutės g. 4A, (5 vietos), darželio “Aukštyn kojom”, A. Mickevičiaus g. 17, (3 vietos), lopšelio - darželio „Linelis“ A. Mickevičiaus g. 21, (2 vietos), darželio „Šilagėlė“, Traidenio g. 20, (3 vietos) ir prie darželio-mokyklos „Saulutė“, Miglos g. 1A, (5 vietos).

Naujovė Žvėryne  – „Statyk ir važiuok“ aikštelė

Nuo šios vasaros Žvėryne pradėjo veikti naujovė  –  užsienyje populiari „Park & Ride" („Statyk ir važiuok") aikštelė  Sėlių g. 62. Tai kelionių automobiliu ir viešuoju transportu jungties aikštelė, kurioje vairuotojai gali palikti savo automobilį ir kelionę tęsti viešuoju transportu. Tikimasi,  kad tokios aikštelės paskatins vairuotojus pakeisti savo įpročius – į miesto centrinę dalį nevažiuoti asmeniniu automobiliu.

Artimiausi mero R. Šimašiaus susitikimai su bendruomenėmis vyks Verkiuose, Baltupių progimnazijoje  (rugsėjo 27 d., 18 val.) ir Justiniškėse, Mykolo Biržiškos gimnazijoje (spalio 2 d., 18 val.), Antakalnyje, Techparke  (spalio 9 d., 18 val.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių