Sostinės kiemuose – 950 šiukšlių rūšiavimo konteinerių komplektų

  • Teksto dydis:

Vilniečius rūšiuoti atliekas nuolat raginanti sostinės savivaldybė interneto portale www.vilnius.lt skelbia interaktyvų žemėlapį, kuriame galima pamatyti, kur mieste stovi rūšiavimui skirtų atliekų konteineriai:  www.vilnius.lt →Savivaldybė→e.miestas→interaktyvus žemėlapis. Šis žemėlapis nuolat atnaujinamas ir tikslinamas.

Šiuo metu Vilniaus mieste yra apie 950 antrinių žaliavų konteinerių komplektų. Vienas komplektas – tai trys konteineriai, skirti popieriaus, stiklo ir plastmasės rūšiavimui. Daugiabučių namų kvartaluose įrengiama ne mažiau kaip po vieną tokią aikštelę 600 gyventojų. 

Rūšiavimo konteineriai Vilniuje statomi ir prie individualių gyvenamųjų namų. Tam Savivaldybė iš Specialiosios gaminių ir pakuotės atliekų tvarkymo programos įsigijo 120 litrų talpos konteinerių pakuotės atliekoms rinkti. Vienai valdai skiriami du konteineriai:  vienas – stiklui, kitas – popieriui ir plastikui. Jau išdalinta  apie 20 000 vienetų. Įsigijus daugiau konteinerių, jais bus aprūpinta dar daugiau seniūnijų.

Konteinerių vietas mieste parenka savivaldybės specialistai, atsižvelgdami į atliekų tvarkytojų rekomendacijas. Rūšiavimo konteineriai gali stovėti ir šalia mišrių atliekų konteinerių, ir kitose vietose, kurios gyventojams patogios (tam turi pritarti didesnė dalis namo gyventojų), atitinka sveikatos saugos reikalavimus, yra suderintos su Savivaldybe ir atliekų vežėjais – ar tam tinkamos techninės sąlygos.

Antrinės žaliavos surenkamos ir išvežamos pagal poreikį, tad  konteinerius kontroliuoja statinius administruojančios įmonės ar bendrijos. Pastebėję perpildytus rūšiavimo konteinerius, sostinės gyventojai turėtų apie tai pranešti tiesiogiai - savo bendrijai, namo administratoriui, ar atliekų vežėjui.

Rūšiuotos atliekos surenkamos ir išvežamos nemokamai, gyventojai moka tik už nerūšiuotų atliekų tvarkymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių