Iš sostinės išvyksta pirmasis „Pajūrio ekspresas“

Penktadienį iš Vilniaus pajuda pirmasis „Lietuvos geležinkelių“ „Pajūrio ekpresas“.

Šią vasarą veiks jungtiniai maršrutai Vilnius–Palanga ir Vilnius–Nida, sustojant ir kituose Neringoje esančiuose kurortuose. Maršrutas į Nidą bus atidarytas po savaitės.

Keleiviai, įsigiję „Pajūrio ekspreso“ bilietą iš Vilniaus, traukiniu keliaus iki Kretingos arba Klaipėdos, kur jų lauks specialūs autobusai, nuvešiantys iki reikiamo kurorto.

Keleiviams nereikės pirkti atskiro autobuso bilieto. Vykstantiems į Nidą nereikės rūpintis ir kelto bilietu ar rinkliava už įvažiavimą į Neringą.

Keleiviai Palangą pasieks per 4 valandas, Nidą – per kiek daugiau nei 5 val.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, vasarą į pajūrį važiuoja bent trečdaliu daugiau keleivių. Todėl šiemet nuspręsta sudaryti galimybę poilsiautojams pajūrio kurortus pasiekti patogiau. 

„Daugiausiai keleivių vasarą prie jūros skuba savaitgaliais, todėl šiemet visą vasarą į Klaipėdą iš Vilniaus važiuos didesnio sąstato traukiniai, nuo 7 iki 10 vagonų. Tačiau suprantame, kad vien to negana. Todėl sukūrėme ir specialius jungtinius maršrutus Vilnius–Palanga ir Vilnius–Nida. Tai papildomas traukinys, kuriuo penktadieniais ir šeštadieniais važiuos po 140 keleivių“, – pasakoja L. Baužys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rokas

rokas portretas
Sovietiniu laiku traukini su sovietiniais vagonais paleido ir vadina tai ekspresu.Triuksmingas,purtosi,nepatogus,21 amziuje dar tokius klerkalus Lietuva laiko,o ne naujoviskus perka.Tokius greiciau baltarusiams parduoti pusvelciui.Geda net ziureti i ta rusiska minties galiuna.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių