Sostinės gimnazijos vadovo pavaduotoja įsivėlė į interesų konfliktą

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Vilniaus „Laisvės“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Gutauskaitė-Janulevičienė supainiojo interesus, kai sprendė su sutuoktinio tarnyba susijusius klausimus.

Jos sutuoktinis – lietuvių kalbos mokytojas Marius Janulevičius, kurį buvusi mokyklos direktorė Vaidutė Šumkauskienė buvo atleidusi iš pareigų, vėliau jis į darbą grąžintas.

Pasak VTEK, J.Gutauskaitė-Janulevičienė, laikinai eidama direktorės pareigas, sprendė savo sutuoktinio tarnybos klausimus.

„J.Gutauskaitė–Janulevičienė, laikinai eidama Vilniaus „Laisvės“ gimnazijos direktorės pareigas, pasirašė įsakymus, susijusius su savo sutuoktiniui skiriamomis papildomomis funkcijomis bei jo darbo apmokėjimu. Taip pat pasirašė įsakymą, kuriuo tiek sau pačiai, tiek savo sutuoktiniui skyrė apmokėjimą už vykdytas veiklas“, – paskelbė VTEK.

Etikos sargai taip pat kritiškai įvertino J.Gutauskaitės-Janulevičienės paaiškinimus, jog ji neturėjusi galimybės nusišalinti nuo jai interesų konfliktą sukėlusių sprendimų priėmimo.

„Šiuo atveju J.Gutauskaitė-Janulevičienė, vykdydama gimnazijos direktorės pareigas, privalėjo kreiptis į aukštesnį pagal hierarchiją subjektą – mokyklos steigėją Vilniaus miesto savivaldybę – informuoti apie egzistuojantį interesų konfliktą ir pareikšti nusišalinimą“, – aiškina VTEK.

Tyrimą VTEK atliko buvusios Vilniaus „Laisvės“ gimnazijos direktorės V.Šumkauskienės pranešimo pagrindu. Tačiau buvusią pavaduotoją apskundusi V.Šumkauskienė pati atsidūrė etikos sargų akiratyje – VTEK savo iniciatyva nutarė aiškintis, ar ji nepažeidė įstatymo vykdydama sau pavaldžių asmenų, įskaitant ir tėvą bei sutuoktinį, kontrolę.

„Atlikdama tyrimą dėl Vilniaus „Laisvės“ gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Jolantos Gutauskaitės-Janulevičienės, VTEK atkreipė dėmesį, jog nagrinėtoje situacijoje V.Šumkauskienė taip pat neišliko nuosekli. Tuometinė gimnazijos direktorė įsakymais pavedė J.Gutauskaitei–Janulevičienei vykdyti priežiūros ir kontrolės funkcijas, įtraukė ją į darbo grupes bei pavedė joms vadovauti, nors ir žinojo, kad šie klausimai jai gali kelti interesų konfliktą. Taip pat VTEK vertins, ar V.Šumkauskienė savo vadovautoje mokykloje nesprendė šioje švietimo įstaigoje dirbančių savo sutuoktinio ir tėvo tarnybos klausimų“, – pranešė komisija.

VTEK pažymi, kad asmens pasitraukimas iš tarybos nekliudo jai pradėti tyrimą.

V.Šunkauskienė iš pareigų pasitraukė pernai gruodį po konflikto su mokyklos bendruomene. Konfliktas kilo dėl, kaip teigta, už darbo ir drausmės nusižengimus atleisto minėto lietuvių kalbos mokytojo, pavaduotojos vyro M.Janulevičiaus. Moksleiviai protestuodami prieš mėgstamo pedagogo atleidimą nusprendė neiti į pamokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių