Sostinės geradariams – mero padėkos Vilniaus rotušėje

  • Teksto dydis:

Už iniciatyvas, už kilnumą, už paramą miestui – šios ir kitos nuoširdžios padėkos šiandien skambėjo Vilniaus rotušėje miesto geradariams – savanoriams, aktyvioms bendruomenėms,  verslo ir nevyriausybinėms organizacijoms.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius vilniečių vardu padėkojo visiems, kurie nuoširdžiai rūpindamiesi savo miestu, dovanojo, kūrė, investavo savo laiką ir pinigus į miestui svarbius projektus.

„Šiandien kviečiu visus kartu pasidžiaugti Vilniumi – praėję metai miestui buvo sėkmingi ir kupini iššūkių.  Tik Jūsų norų ir pastangų dėka miestas atrodo gražus, gyvas ir nuolat augantis. Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems, kad prisidėjote  prie visapusio sostinės augimo, vystymosi ir tobulėjimo“ – kalbėjo R.Šimašius.

Vilnius – augantis miestas: čia kuriasi daugiausia jaunų šeimų, didėja gimstamumas, kuriamos naujos vietos darželinukams, pirmokams. Labai džiugu, kad susidūrus su iššūkiais, atsirado daugiau nei trisdešimt švietimo projektų rėmėjų, kurie darželiams ir mokykloms padovanojo baldų, knygų, kompiuterinės ir laboratorinės įrangos, sutvarkė darželiui kiemą ir šaligatvius.

Renginio metu buvo pagerbti iniciatyvos „Code4Vilnius“ savanoriai, kurie sukūrė patogią miesto problemas greičiau padėsiančią spręsti programėlę „Tvarkau Vilnių“, atvėrė didžiąją dalį savivaldybės duomenų bei nuolat padeda sostinės savivaldybės E. miesto departamentui kurti greitą ir atvirą Vilnių.

Padėkota įvairioms organizacijos bei iniciatyvoms, kurios konsultavo savivaldybę kuriant skambučių centrą,  gėlyną Subačiaus gatvės apžvalgos aikštelėje, įgyvendinant projektą „Skaitome Vilnių“ bei pagalbą kuriant internetinio Vilniaus savivaldybės puslapio versiją lenkų kalba.

Miesto vadovas padėkojo 16 rėmėjų, kurie pasirūpino, kad į Vilnių garsinančius renginius atvykę svečiai būtų svetingai priimti, apgyvendinti, kad garsas apie renginius pasklistų kuo plačiau. 

Per praėjusius metus miestas gavo daugiau kaip 350 tūkst. eurų vertės dovanų: įrengtų sporto ir vaikų žaidimo aikštelių, vaizdo stebėjimo kamerų, treniruoklių ir badmintono aikšteles, sporto salių apšvietimą, suoliukų, šiukšliadėžių, inkilų, bibliotekėlių, želdinių, ir kt. Mero padėkomis šiandien apdovanoti net 23 rėmėjai, prisijungę prie projekto „Dovana Vilniui“.

Rotušėje padėkota ir tiems, kurie praėjusiais metais rūpinosi vaikais, netekusiais tėvų globos,  tiems, kurie pasiūlė prasmingų iniciatyvų ir padėjo dienos centrui „Šviesa“. Padėkota ir Vilniaus apskrities gestų kalbos vertėjų centrui, kurio pagalba klausos negalią turintiems gyventojams savivaldybėje teikiamos gestų kalbos vertimo paslaugos. Mero padėkos įteiktos penkiems socialinių projektų rėmėjams: Labdaros ir paramos fondams „Maisto bankas“ , „Vilties centras“, „Žiburys“, Lietuvos gamtos mokslų olimpiadų asociacijos projektui „Ne imti, bet duoti“, Vilniaus apskrities gestų kalbos vertėjų centrui ir doc. dr. Ramutei Rachlevičiūtei.

Padėkos vakare skambėjo choro „Jauna muzika“ ir vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“ atliekami kūriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių