Sostinėje iškils naujas gyvenamųjų namų kvartalas

  • Teksto dydis:

Daugelį metų apleista teritorija sostinės Lazdynų mikrorajone netrukus bus prikelta naujam gyvenimui.

Sutvarkius aplinką čia jau kitąmet iškils pirmieji nauji daugiabučiai. Lazdynėlių gatvėje, 4 hektarų plote, planuojama  pastatyti mažaaukščių gyvenamųjų namų kvartalą. Tai vienas didžiausių nekilnojamojo turto plėtros projektų Vilniuje.

Praėjusią savaitę plėtotojas UAB „Gelinvesta“ kartu su nekilnojamojo turto plėtros bendrovėmis „Novalex“ ir „Jungtiniai projektai“  projekto idėją ir koncepciją pristatė visuomenei.  Kartu su Lazdynų gyventojais susitikime dalyvavo ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.  Buvo aptarta projekto idėja, plėtotojų planai bei gyventojų lūkesčiai.  Į naujojo kvartalo statybą ir infrastruktūrą plėtotojas planuoja investuoti daugiau kaip 40 mln. eurų.

„Lazdynai – žaliasis miesto rajonas, savo aplinkos grožiu nenusileidžiantis Antakalniui. Daug metų ši teritorija nebuvo tvarkoma. Aplinka, kurioje gausu garažų liekanų, statybinių atliekų, senų padangų, duobių, nebuvo saugi, nei patraukli gyventojams.  Tačiau netrukus vaizdas visiškai pasikeis, ši teritorija atgis – bus malonu ir naujakuriams, ir senbuviams“, - tikina projekto pardavimų vadovė Vaida Remeikienė.

Per kelis projekto etapus numatyta pastatyti 8 keturių aukštų gyvenamuosius namus su vidiniais kiemeliais, požemine ir antžemine automobilių stovėjimo aikštelėmis, kurios iš viso talpins beveik 600 automobilių.

Pirmuosiuose namų aukštuose bus įrengtos erdvios lauko terasos. Nors numatyta statyti tik dviejų ir trijų kambarių butus, prireikus gyventojai galės sujungti du butus į vieną ir taip praplėsti gyvenamąją erdvę. Kvartalo statytojai įgyvendindami savo idėją atsižvelgia į naujausias butų statybos bei įrengimo tendencijas, akcentuodami energetinį naudingumą ir ekonomiškumą.

Greta esantis pušynas, Neries vingis, sutvarkyti pasivaikščiojimo takai, naujos vaikų žaidimų aikštelės – šiuos privalumus turėtų įvertinti patogaus būsto ir darnios gyvenamosios aplinkos ieškančios šeimos. Kaip vieną didžiausių šios teritorijos privalumų statytojai įvardija ir patogų susisiekimą su miesto centru. Dėl nutiestų aplinkkelių iš Lazdynų nuvykti į Vilniaus centrą ar kitus miestus galima aplenkiant judriausias gatves ir jose nuolat susidarančias spūstis.

Kitų metų pirmąjį ketvirtį jau planuojama pradėti butų pardavimą.  Projekto plėtotojai teigia ir dabar jaučiantys nemenką susidomėjimą naujuoju kvartalu.

Visą projektą numatoma įgyvendinti per  7-8 metus.  Kiekvienu etapu bus pastatyta apie 80 dviejų ir trijų kambarių butų, kurių bendras plotas – daugiau kaip 30 tūkst. kv. m. Šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai. Prognozuojama, jog pirmieji gyventojai į naująjį kvartalą pradės keltis po pusantrų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
..Na taip visa ES kovoja už EKOLOGIŠKĄ aplinką,o čia kaip visuomet... procesas atggal...betonas-asfaltas,senų mašinų- atliekų iš ES kaupimas kiemuose ,patys juk seniau spaudoje valdininkai su mokslininkais rašė ,neliko nei žalių vejų,gyvatvorių ,keli medžiai šunims pamyyy..matyt kažkam naudinga kuo daugiau "įsisavinti" ES lėšų ..,kaltina paskui viena vald. partiją kitą...tipo projektas kaltas o ne valdantieji strategai...:(((
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių