Smulkųjį verslą traukia naujos prestižinės sostinės gyvenvietės

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto ekspertai pastebi, kad sostinėje vis dar matomas spartus naujos statybos aukštesnės klasės būsto rinkos augimas kartu didina ir daugiabučiuose ar šalia jų esančių komercinių patalpų paklausą.

Pasak „MG Valdos“ pardavimų vadovo Manto Umbraso, įpusėjus sostinės Antakalnio rajone esančios gyvenvietės „Ąžuolų terasos“ statyboms ir užbaigus statyti namų konstrukcijas, jau parduota daugiau kaip 60 proc. verslui skirtų patalpų.

„Per tris mėnesius nuo „Ąžuolų terasų“ gyvenvietės statybos pradžios pardavėme daugiau kaip 60 proc. visų komercijai skirtų patalpų. Per tokį trumpą laikotarpį tai išties didelis skaičius. Aukštesnės klasės būstuose įsikuriantys klientai išsiskiria didesne perkamąja galia, todėl šio tipo NT itin patrauklus mažam ir vidutiniam verslui, kuris gali labai operatyviai prisitaikyti prie vietos bendruomenės poreikių“, – sako M. Umbrasas.

Pasak pardavimų vadovo, Antakalnis, Užupis, Žvėrynas – šiuo metu vieni patraukliausių rajonų tiek tarp gyventojų, tiek tarp smulkiojo verslo atstovų.

Pirmame „Ąžuolų terasų“ aukšte, kuris numatytas komercijai, šiuo metu daugiausia parduotų nuo 50 iki 100 kv. m. ploto patalpų. Jose įsikurs grožio salonai, sveikatinimo paslaugas teikiančios įmonės, IT paslaugų bendrovė, taip pat vykdomos derybos su privataus vaikų darželio operatoriais. Paslaugų spektras kuriamas atsižvelgiant į greta gyvensiančių gyventojų poreikius.

Formuojant vidinius kiemus komercinės patalpos bus atskirtos nuo gyvenamosios dalies siekiant išsaugoti gyventojų privatumą.

„Šiandien pirkėjas perka ne tik butą ir jo sienas, bet ir aplink esančią infrastruktūrą. Ypač svarbiais tampa patogus susisiekimas su pagrindinėmis miesto vietomis, aplink esančios žaliosios erdvės, galimybė gauti būtiniausias paslaugas nevykstant į miesto centrą ar prekybos centrus. Protingai išplanuotos gyvenamosios ir komercinės patalpos yra nauda tiek gyventojui, tiek verslui“, – tvirtina pardavimų vadovas.

Planuojama, kad jau balandžio pradžioje pirmieji potencialūs pirkėjai galės pasivaikščioti po statomos gyvenvietės teritoriją ir gyvai apžiūrėti būsimus vaizdus pro namų langus.

„Ąžuolų terasų“ etapo statybos užbaigs vieną didžiausių konversijos projektų Vilniuje, per kurį šalia Antakalnio žiedo buvusi apleista Lietuvos kino studijos teritorija sutvarkyta ir paversta unikalia gyvenviete, pavadinta „Antakalnio terasomis“. Šis projektas už urbanistinius sprendimus ir darnią integraciją į gamtą buvo apdovanotos Lietuvoje ir cituojamas kaip pavyzdinis NT ekspertų Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių