Skautas sūnus G. Masalskį įviliojo į mišką

  • Teksto dydis:

Balandžio 28 dieną sporto ir pramoginių renginių arenoje „Siemens“ rinkosi kaklaraiščiais pasidabinę gamtos mylėtojai ir saugotojai. Čia vyko skautiškų fotografijų parodos „Skautai – ne skautams“ atidarymas. Paroda visus norinčius apsilankyti kvies iki gegužės 28 dienos, vėliau keliaus į kitus miestus. Šiais metais Lietuvos skautijai sukanka 20 metų ir šios parodos atidarymas buvo pirmasis iš jubiliejui paminėti skirtų renginių.

Susirinkę vaikai, jų tėveliai bei vyresni skautai žaidė stovyklose pamėgtus žaidimus, naudodami vien virves ir pagalius gaminosi krėslus, pynė apyrankes bei raktų pakabukus, dalyvavo loterijoje ir kitaip pramogavo. Vienas iš fotografijų autorių renginių organizatorius Giedrius Masalskis taip pat buvo pasipuošęs skauto kaklaraiščiu: „Skautauti pradėjau gal prieš keturis – penkis metus. Vyresniajam mano sūnui tiesiog buvo smagiau keliauti į mišką su tėvu, o aš nuo vaikystės pratęs būti miškuose, laukuose... Reikėjo savanorių, pasisiūliau fotografuoti. Nuo to laiko ir bendraujame su skautais,“ – savo patirtimi dalijosi Giedrius Masalskis.

Paroda „Skautai – ne skautams“ skautai siekia parodyti skautiškąją gyvenimo pusę tiems, kurie nėra to matę. Ekspozicijoje galima išvysti nuotraukas net iš pirmosios Lietuvoje vykusios skautų stovyklos 1933 metais. Į šią didžiulę tautinę stovyklą Palangoje laivu atplaukė net pats skautų įkūrėjas britas lordas Robertas Baden – Pauelis, kartu pasikvietęs ir virš 600 britų skautų. Kitos nuotraukos kviečia užmesti akį į šių laikų stovyklas. „Norime ne tik nuotraukomis parodyti, kokie esame ir, ką veikiame, kai apsivilkę uniformas išvažiuojame į miškus, bet ir supažindinti žmones su mūsų kultūra iš arčiau. Dėl to ir šiandien organizuojame šį didelį atidarymą, kuriame pristatome įvairias skautiškas pramogas,“ – atskleidė sesė Jūrų gintarė Dovilė Vinkevičiūtė, projekto „Skautai – ne skautams“ vadovė.

D. Vinkevičiūtė džiaugėsi, kad skautaudami vaikai gerina savybes, kurios vėliau padeda tiek siekiant karjeros, tiek užsiimant visuomenine veikla:

„Visas mūsų metodas yra pagrįstas darbu komandoje, yra ugdoma atsakomybė, formuojami lyderystės įgūdžiai. Tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje yra labai daug žinomų skautų, apie kurių skautavimą dalis visuomenės net nenutuokia.

Tarkime, jo ekselencija Valdas Adamkus skautauja nuo mažų dienų, tačiau tik nedaugelis tai žino. Norime kiekvienam žmogui leisti  labiau priartėti prie skautų ir atrasti šios veiklos žavesį,“ – džiaugėsi projekto „Skautai – ne skautams vadovė Dovilė Vinkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių