Skatins studentus įgyti aukštųjų technologijų verslui paklausios patirties

  • Teksto dydis:

UAB „Eksma“ ir Vilniaus universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatoma, kad aukštųjų technologijų srityse dirbančios įmonės UAB „EKSMA“ lėšomis bus steigiama stipendija gabiausiems ir labiausiai motyvuotiems VU Fizikos fakulteto studentams.

Tokia iniciatyva ypatingai prasminga UAB „Eksma“ grupei priklausančioms įmonėms: optikos komponentų, kristalų, mechanikos sprendimų gamybos ir eksporto įmonei UAB „Optolita“ bei vienai iš didžiausių lazerių technologijų įmonių Lietuvoje – UAB „Ekspla“.

Šiomis stipendijomis siekiama, kad jos studentams ir įmonėms atneš praktinę naudą, paskatins studentus siekti karjeros lazerių ir optinių technologijų srityse. „Bakalaurinio arba magistrinio darbo ruošimas „Eksma“ grupės įmonėse suteiks studentams unikalią galimybę kryptingai gilinti savo žinias, skatins dalyvauti bendruose moksliniuose tyrimuose, kurie, be abejo, yra reikalingi tolesnei mūsų verslo plėtrai“, − teigia UAB „Optolita“ direktorius Dainius Tumosa.

UAB „Ekspla“ generalinis direktorius Kęstutis Jasiūnas sako pastebintis, kad verslui yra daug aktualių mokslo tiriamųjų darbų, tad stipendijų pagalba tikisi didesnio susidomėjimo iš studentų juos atliekant: „Mes nemažai mokslo tiriamųjų darbų užsisakome iš Universiteto ir FTMC mokslininkų. Bet ne visos verslui reikalingos tematikos domina mūsų didžiuosius mokslininkus, tad tikimės, kad šios stipendijos pagalba mes ne tik paskatinsime daugiau jaunuolių rinktis fizikines studijas, bet tuo pačiu ir motyvuosime studentus artimiau susipažinti su verslui aktualiomis problemomis.“

Bendradarbiavimo naudą pabrėžia ir Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto dekanas Vytautas Balevičius, teigdamas, kad tai abiems pusėms naudingas tarp fundamentaliojo aukštojo mokslo ir aukštųjų technologijų įmonių išsivystęs bendradarbiavimas: „Nemažai lazerinių įmonių vadovų yra baigę mūsų fakultetą. Tai rodo tam tikrą tęstinumą, ryšių ir išteklių dalinimosi svarbą. Lazerių aukštosios technologijų įmonės yra Lietuvos pažibos. Džiaugiamės bendradarbiaudami su jomis − tai yra didelis mūsų studentų įvertinimas ir dar didesnis lūkestis jiems.“


Šiame straipsnyje: VUverslasstipendijastudentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių