Skambina pavojaus varpais: prekybos centre – kiaušiniai su lervomis

Gyvūnų teisių organizacija „Tušti narvai“, pastaruoju metu aktyviai kovojanti už vištų laikymo sąlygas paukštynuose, socialiniame tinkle pasidalijo vaizdo įrašu, kuris kelia šleikštulį ne vienam kiaušinių mėgėjui.

„Jį mums atsiuntė viena organizacijos sekėja. Norime informuoti žmones apie kiaušinius su gyvomis lervomis, kurie aptikti sostinėje, Žirmūnuose esančioje „Rimi“ parduotuvėje“, – pasakoja „Tušti narvai“ atstovė Gabija Enciūtė, akcentuodama, kad būtent kiaušinių pakuotė leidžia identifikuoti minėtą prekybos centrą.

Apie šį atvejį netrukus informuota Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), tačiau, pasak gyvūnų teisių gynėjų, sunkiai tikėtina, kad jie reaguos greitai. 

Organizacijos atstovė portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad po slapto tyrimo, kurio metu buvo užfiksuotos baisios vištų laikymo sąlygos Lietuvos paukštynuose, vis daugiau aktyvių žmonių įsitraukia tiek į gyvūnų teisių gynėjų gretas, tiek į organizuojamus protestus. Vienas tokių rugpjūčio 3 d. buvo surengtas prie VMVT pastato sostinėje.

Prieš „Rimi“ mes jokio nusistatymo neturime, tiesiog jie yra pirmieji, kurie po pusės metų dialogo nesutiko įsipareigoti priimti realių sprendimų dėl gyvūnų gerovės.

Šiandien dar viena protesto banga nuvilnijo ne tik Vilniuje, bet ir Kaune – šį kartą taikiniu tapo prekybos centrai „Rimi“.

„Prieš „Rimi“ mes jokio nusistatymo neturime, tiesiog jie yra pirmieji, kurie po pusės metų dialogo nesutiko įsipareigoti priimti realių sprendimų dėl gyvūnų gerovės. Bendraujame ir su kitomis įmonėmis, kai kurios įsipareigojimus priims greičiau, kai kurios taip pat gali nesutikti. Mūsų tikslas yra padėti gyvūnams, o tai padaryti renkamės efektyviausius metodus“, – vietos pasirinkimo motyvus dėstė G. Enciūtė.

Pasak organizacijos „Tušti narvai” atstovų, teoriškai „Rimi” prekybos centrų asortimentui taikomi vieni griežčiausių gyvūnų gerovės ir tvarumo standartų Lietuvos rinkoje.

„Bendrovės puslapyje smulkiai aprašomi reikalavimai, kurių „Rimi” įsipareigoja laikytis gyvūnų gerovės srityje, pavyzdžiui, „gyvūnai laikomi ir prižiūrimi jiems tinkamoje, sveikatai palankioje aplinkoje, kuri užtikrina galimybę elgtis natūraliai”. Mums kyla klausimas: „ar realybė yra tokia? – sakė organizacijos aktyvistė.

Informaciją apie netinkamas vištų laikymo sąlygas, taip pat kitus, su gyvūnų gerove sietinus nusižengimus viešinanti organizacija prasitaria, kad jau yra bendrovių, sutikusių savo gaminamoje produkcijoje nenaudoti baisiomis sąlygomis auginamų vištų kiaušinių (jie žymimi numeriu 3).

Gyventojai, kurie pritaria organizacijos tikslams, taip pat gali pasirašyti tokį pasižadėjimą.

„Dėkojame mūsų pirkėjams, kad pranešė apie situaciją, taip neturėtų būti. Patikrinome abiejų mūsų parduotuvių Žirmūnuose lentynas, taip pat sandėlius, radome tiktai kokybišką produkciją. Taip pat pastarosiomis dienomis nebuvo jokių pirkėjų skundų apie nekokybiškas prekes ar jų pakuotes,“ – komentavo Giedrė Bielskytė, „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
sumokėtu man kokius 5000 euriku,tai ir aš į kiaušų dėžę tų lervų prileisčiau.Sunaikinam kiaules,sunaikinkim kiaušinius,galėsite morką graužti.Ju dabar žmonės neišgyvena,o tokie protestuotojaibuki,jik jų galvose dar klubai,mergos.Davė eurikų į klubą nuslinkti ir bėga protestuoti.Kas protestuos už pencininkų,invalidų skurdą,kada ir tų kiaušų neiperka,o lesa kruopomis prastesnėmis nei tos vištos.Reikėtu jiems pagyventi Sibiro platumose prieš 50 metų.BUKAGALVIAI.

Seržas

Seržas portretas
Tik visiški kvailiai gali patikėti, kad kiaušiniuose galėtų būti lervų. O kad "gynėjai" nevengia klastoti įrodymus, tai irgi ne naujiena. Taip sakant, visos priemonės pateisina tikslą.

Lukas

Lukas portretas
Siaubas. Dar drįsta pardavinėt tokius..
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių