„Skalviją“ sieks išbraukti iš privatizuojamųjų objektų sąrašo

Vilniaus miesto savivaldybės taryba patvirtino privatizuojamųjų objektų sąrašą, tarp kurių – ir patalpos, kuriose daugiau nei 50 metų veikia kino teatras „Skalvija“. Sunerimę dėl galimo „Skalvijos“ privatizavimo, organizacija „Meno avilys“ rengia peticiją, kuria siekia, kad kino centras būtų išbrauktas iš šio sąrašo ir taip apsaugotas nuo galimo privatizavimo.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintame privatizuojamų objektų sąraše tarp beveik 300 objektų yra ir „Skalvijos“ kino centro patalpos. Tai reiškia, bet kada gali būti paskelbtas šių patalpų aukcionas. Vilniaus savivaldybės atstovas sako, kad „Skalvijos“ parduoti neketinama ir informaciją apie galimą kino centro pardavimą vadina spekuliacijomis. Esą šių objektų privatizavimui jau anksčiau yra pritarusi ir vyriausybė, o taryba sąrašą šią savaitę dar kartą patvirtino tik dėl to, kad pasikeitė privatizavimo įstatymas.

„Kiekviena savivaldybė persitvirtino papildomus sąrašus, tiesiog visą tą sąrašą in corpore, kurį vyriausybė jau buvo patvirtinusi, pertvirtino taryba. Mums reikėjo pertvirtint, bet tikrai nėra tikslo atiduoti į privatizavimą. Tos spekuliacijos atsirado tik todėl, kad pertvirtinus visi tą sąrašą pamatė ir pamatė, kokie ten objektai“, – aiškina Vilniaus miesto savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Vytautas Grinius.

„Skalvijos“ kino centro direktorė sako, kad kino centras privatizuojamųjų sąrašuose yra jau aštuonerius metus, todėl siekia, kad ši situacija pasikeistų.

„Mes esame pripratę prie tos situacijos. Ji keistina. Per tuos metus daug kas pasikeitė, išaugo apimtys, žiūrovų skaičius ir svarba bendruomenei bei miestui. Tai, kad, to neįvertinus ir neapsvarsčius viešiau, vėl buvom patvirtinti tame sąraše, nelabai toleruotinas dalykas, tai reikia pakeisti“, – tvirtina „Skalvijos“ kino centro direktorė Vilma Levickaitė.

Pasak „Skalvijos“ vadovės, nerimą kelia ir tai, kad, pasikeitus įstatymui, privatizavimo tvarka supaprastinta – privatizuojamų objektų nebereikės tvirtinti Vyriausybėje, užteks tiks miesto tarybos pritarimo.

„Tikrai jo niekas negalvoja privatizuoti, nebent pagerinus sąlygas. Jei miestas sugalvoja geresnes sąlygas, tai yra tik galimybė“, – sako V. Grinius.

„Žinau esamą kino teatro situaciją, tiesiog tarybos metu kiti objektai buvo išbraukti, siūlysiu [ir jį] išbraukti. Tai yra seniausias Vilniaus kino teatras“, – sako Vilniaus miesto tarybos narė Daina Urbanavičienė.

Nevyriausybinė organizacija „Meno avilys“ inicijuoja peticiją, kurią šiomis dienomis pateiks miesto merui ir tarybai. Peticijos siekis – kad taryba persvarstytų sąrašą ir išbrauktų „Skalviją“ iš privatizuojamųjų objektų sąrašo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių