A. Skaistys per teismą siekia grįžti į Vyriausybės atstovo pareigas

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigęs ir iš pareigų atleistas buvęs Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Audrius Skaistys kreipėsi į teismą dėl konkurso naujam vadovui išrinkti ir mano, kad jis turėjo būti paskelbtas nugalėtoju.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos administraciniame teisme liudytojais apklaustas būrys su konkurso vykdymu susijusių asmenų, tarp jų ir konkurso pirmininkas, Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

A.Skaisčiui įtarimų sukėlė konkurso garso įrašo nevientisumas, todėl jis prašė teismo skirti fonoskopinę ekspertizę. Tačiau teismas tokiai ekspertizei kol kas nemato reikalo.

„Absurdas“, – replikavo teismo salėje buvęs Vyriausybės kancleris, kai A.Skaistys klausinėjo liudytojais pakviestų komisijos narių, kodėl buvo stabdomas konkurso garso įrašas.

Liudytojai paaiškino, jog įrašas stabdytas, kad nebūtų tuščių vietų, kol nevyksta pokalbis ir į komisijos posėdį ateina vienas pretendentas, o išeina kitas. Vieno pretendento komisijai teko net ieškoti, nes jis buvo kažkur trumpam dingęs.

„Pretendentų daug, įrašas buvo stabdomas tiems momentu, kai vienas išeina, kitas ateina. Siekiant, kad nebūtų tuščio įrašo, kol nebuvo įėjęs kitas pretendentas. Buvo padaryta ir pertrauka“, – teismui paaiškino kancleris A.Mačiulis.

Teisme A.Skaisčio ieškiniu stebėjosi Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje konkursą laimėjusi Vilda Vaičiūnienė.

„Nemaloni man ir kitiems situacija. Įstaigos vadovą gerai pažįstu, draugavom ir viskas buvo gerai. Vertino mano kompetenciją, prie jo augau ir tobulėjau. Nepalaikau visiškai jo argumentų, nesuprantu, kodėl kreipėsi į teismą“, – teigė V.Vaičiūnienė. Iki tol ji įstaigoje dirbo vyresniąja patarėja.

A.Skaistys mano, kad buvo pažeista konkurso organizavimo tvarka, buvo minimalius pretendentų balų skirtumas, o V.Vaičiūnienė mažiausiai į vieną klausimą atsakė neteisingai, be to, komisijos įrašas yra neautentiškas. Esant tokiems argumentams, teisėjai pareiškėjo teiravosi, kodėl jis neprašo panaikinti viso konkurso rezultatus. A.Skaistys teismo prašo konkurso nugalėtoju pripažinti jį.

Teisme liudytoju apklaustas ir visuomeninės organizacijos „Už pilietinę visuomenę vadovas“ Žilvinas Leleiva.

Jis pripažino, kad priklauso tai pačiai politinei partijai, kaip ir A.Skaistys ir konkursą stebėjo jo paprašytas. Abu vyrai yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikčionių demokratų nariai.

„Akivaizdžių pažeidimų nemačiau. Tai buvo pirmas mano stebėtas konkursas. Laimėjusi pretendentė labai lakoniškai greita ir trumpai atsakinėjo į klausimus. Paprastai žmogus kalba su pauzėmis, gavęs klausimą, turi jį permąstyti. Gal žinojo klausimus? Nors aš tuo netikiu“, – sakė Ž.Leleiva.

Teisės magistro išsilavinimą turinti V.Vaičiūnienė nugalėjo septynis kitus pretendentus.

Atlikus administracines procedūras, V.Vaičiūnienės kandidatūra buvo pateikta tvirtinti Vyriausybei.

Šias pareigas ėjo A.Skaistys, jis pasibaigus kadencijai atleistas nuo vasario 8 dienos.

Vyriausybės atstovai vykdo administracinę priežiūrą jiems priskirtose savivaldybėse. Į pareigas po konkurso jie skiriami ketverių metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių