Šimtai žmonių Vilniuje pagerbė atakos Mariupolyje aukas

  • Teksto dydis:

Keli šimtai žmonių pirmadienio vakarą Vilniuje prie Seimo susirinko pagerbti atakos Ukrainos Mariupolio mieste aukas.

Renginio dalyviai iš žvakių sudėjo Mariupolio miesto pavadinimą, sugiedojo Ukrainos himną, vėliau dalis iš jų žvakes nunešė prie Ukrainos ambasados.

„Kai vyksta tokios tragedijos, privalome parodyti, kad mes esame su Ukraina“, - BNS prie Seimo sakė vienas iš renginio organizatorių, parlamentaras Mantas Adomėnas.

Kita renginio organizatorė, Lietuvoje studijuojanti ukrainietė Natalija Semerova BNS teigė, kad šis susitikimas yra skirtas „paraginti pasaulį reaguoti ir netylėti, kai Rusija puola suverenią šalį, okupuoja teritorijas ir žudo žmones“.

Policijos pareigūnų teigimu, pagerbti išpuolio Mariupolyje aukas susirinko apie 200 žmonių.

Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje Valerijaus Žovtenkos teigimu, į renginį susirinkę lietuviai „eilinį kartą pademonstravo, kad yra tikri europiečiai“.

„Šiame renginyje esu dalyvis. Mano nuomone, lietuviai įrodo, kad jie yra tikri europiečiai. Šia akcija lietuviai įrodo, kad jie ne tik reiškia Ukrainai užuojautą, bet ir demonstruoja, kad jie supranta, jog tai, kas vyksta Rytų Ukrainoje, nėra tik Ukrainos grėsmė, o taip pat ir Europos grėsmė“, - BNS sakė V.Žovtenka.

Aukų pagerbimo renginyje dalyvavęs pensininkas Arūnas Šukys kalbėjo, kad dėl įvykių Ukrainoje jam skaudu prisimenant bendrą Lietuvos ir Ukrainos istorinę praeitį.

„Dabartiniai įvykiai Ukrainoje mus labai žeidžia. Tai yra agresija, kuri gali persiduoti kaip užkratas“, - tvirtino A.Šukys.

Tuo metu Lietuvoje gyvenanti Rusijos pilietė Olga Soldatova teigė, kad į renginį atėjo norėdama „išreikšti savo palaikymą ir bendrą skausmą Ukrainai“.

„Mano subjektyvia nuomone, dėl to, kas vyksta Ukrainoje, yra kalta Rusija. Tai krenta ant Rusijos prezidento ir tų žmonių, kurie leidžia tokiems dalykams Ukrainoje vykti, pečių. Tarptautinė bendruomenė neturi tylėti, todėl reikia panašiais susibūrimais atkreipti visų dėmesį“, - kalbėjo O.Soldatova.

Šeštadienį per Ukrainos pietrytinio Mariupolio uostamiesčio apšaudymą raketomis žuvo apie 30 civilių, o dar per 90 žmonių buvo sužeisti. Ukrainos vyriausybė ir tarptautiniai stebėtojai teigia, kad raketos paleistos iš Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamos teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Palalam

Palalam portretas
Prie ko cia Rusija??? Propagandos ligoniai Jus, zurnalistai ir kiti tikintys europos ziniaskliadai

Hmm

Hmm portretas
Šiaip gaila visų taikių žmonių, kuriuos politikai įvėlė į brolžudišką karą. Nesvarbu kur tie žmonės gyventų. Ateičiau pagerbti žuvusiųjų, bet nemanau, kad ši akcija buvo skirta pagerbti. Ji buvo skirta pasmerkti kažkodėl Rusiją.

tata

tata portretas
cia tik lietuviska prpoganda donecke zudomi zmones is ukrainos puses o cia grupele idiotu palaiko zmogzudziu valdzia bjauru ziuret
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių