A. Sekmokas atsistatydina iš Vilniaus šilumos tinklų stebėtojų tarybos

Vilniaus savivaldybės tarybai antradienį pritarus Vilniaus trečiosios termofikacinės elektrinės (TEC-3) perleidimui energetikos grupei „Lietuvos energija“ , bendrovės Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) stebėtojų tarybos pirmininkas, buvęs energetikos ministras konservatorius Arvydas Sekmokas pareiškė atsistatydinantis iš pareigų.

„Kadangi svarstant tokį klausimą, kaip bendradarbiavimo sutartis, buvo apeita Vilniaus šilumos tinklų stebėtojų taryba, aš nematau prasmės joje likti - atsistatydinu“, - tarybos posėdyje pareiškė A.Sekmokas.

Jis tvirtino, kad galutinis susitarimas dėl TEC-3 perleidimo vertės kelia abejonių.

„Ar trečios termofikacinės elektrinės vertinimas nekelia abejonių dėl jos vertės ir ar nėra reikšmingų aplinkybių, į kurias vertinime reikėtų atsižvelgti? Man regis, tokių aplinkybių yra. Ar priimtina, kad Vilniaus šilumos tinklų stebėtojų taryboje bendradarbiavimo sutartis kaip labai svarbi sutartis nebuvo svarstoma“, - tvirtino A.Sekmokas.

Antradienį Vilniaus taryba patvirtino bendradarbiavimo sutartį tarp savivaldybės, VŠT ir „Lietuvos energijos“ - pagal ją pastaroji iki spalio 1 dienos už 9,935 mln. eurų perims TEC-3, o Europos Komisijai ir kitoms institucijoms leidus, VŠT galės įsigyti iki 5 proc. šiuo metu „Lietuvos energijos“ vystomos 328 mln. eurų vertės Vilniaus kogeneracinės jėgainės akcijų.

A.Sekmokas anksčiau BNS teigė, jog nepriklausomi vertintojai iš „Deloitte“ TEC-3 įvertino apie 6,8 mln. eurų, tačiau įskaičiavus jos naudą ateityje, elektrinei užtikrinant tretinį elektros rezervą bei įgalinant pigiau prie tinklų prijungti „Lietuvos energijos“ statomą kogeneracinę jėgainę, jos vertė galėtų siekti 12-19 mln. eurų.

Tarybos posėdyje antradienį VŠT vadovas Mantas Burokas sakė, kad TEC-3 buvo vertinama, atsižvelgiant į būsimas naudas „Lietuvos energijai“.

Pokalbiai dėl TEC-3 perėmimo vyko nuo 2015-ųjų rudens. Iš pradžių planuota, kad Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) elektrinę iš „Vilniaus energijos“ perims iki 2016-ųjų pradžios, tačiau nepavyko sutarti dėl jos perdavimo „Lietuvos energijai“.

„Vilniaus energija“ 2016-ųjų sausį sustabdė jėgainės veiklą, motyvuodama, kad ji yra nuostolinga, nes buvo panaikintos viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kvotos termofikacinėms elektrinėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dede

dede portretas
kubilius sukure jam ministerija gal dabar pabegeliui suteiks ir silta vieta tokie juk nuo lovio toli neina

Kaun

Kaun portretas
Bėga todėl ,kad bijo būti pasodintas.Prisikombinavo matomai ne mažai,tai bėga kol nesusėmė.

//////...............

//////............... portretas
jis dar ne lukiskese ant naru ??????
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių