Savivaldybės įmonei „Vilnius veža“ artinasi galas

  • Teksto dydis:

Taksi paslaugų įmonė „Vilnius veža“ skolinga lizingo bendrovei 0,5 mln. eurų ir artimiausiu metu gali netekti turimų automobilių, įmonės veikla nebus tęsiama, sako meras Remigijus Šimašius.

Taksi paslaugų įmonė „Vilnius veža“ skolinga lizingo bendrovei 0,5 mln. eurų ir artimiausiu metu gali netekti turimų automobilių, įmonės veikla nebus tęsiama, sako meras Remigijus Šimašius.

„Vilnius veža“ turi pusės milijono įsiskolinimą lizingo bendrovei už automobilius. Šiandien yra atėjusi diena, kai lizingo bendrovė gali pasiimti visus automobilius, nes mokėjimai yra pradelsti beviltiškai. Mes paprašėme, kad šiandien tas veiksmas dar nebūtų atliekamas, kad būtų keletą dienų bent palaukiama, kol viską išsiaiškinsime ir sužiūrėsime“, - žurnalistams sakė Vilniaus vadovas.

Jis taip pat stebėjosi, kad apie įmonės finansines problemas sužinojo ne iš įmonės vadovo Renato Baltusio, o iš banko. R.Šimašius taip pat tikino, kad įmonė veiklos netęs, nes ir Konkurencijos taryba yra išaiškinusi, kad savivaldybė taksi paslaugų negali teikti.

„Konkurencijos taryba yra konstatavusi, kad savivaldybė net ir pagal įstatymą negali užsiimti tokia veikla ir, aišku, kad iš tos veiklos savivaldybė turi išeiti“, - konstatavo meras.

Jis taip pat sakė, kad asociacijos įkūrimas, kuriai ir pavesta vykdyti taksi veiklą, „daro padėtį dar labiau komplikuotą“, nes lizingo sutartį yra sudariusi įmonė „Vilnius veža“, o paslaugas teikia jau asociacija „Amber taxi“.

Kaip BNS nurodė savivaldybės atstovai, šiuo metu be kasdieninės veiklos „Vilnius veža“ turi apie 150 sutartinių klientų, juos vežti nuo balandžio 22-osios atsisakė minėta asociacija.

Savivaldybės teigimu, iš viso „Vilnius veža“ turi 40 automobilių, iš jų 30 yra pernuomoti asociacijai „Amber taxi“, dar 10 automobilių valdo pati įmonė. Asociacija taip pat perka skambučių paslaugas iš „Vilnius veža“ dispečerinės.

Pasak savivaldybės atstovų, įmonės vadovas R.Baltusis šiuo metu išėjęs atostogų, jo telefonas išjungtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių