Savivaldybė: Senamiesčio specialusis planas pažeidžia vilniečių interesus

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė kreiptis į Vyriausybę, Kultūros ir Aplinkos ministerijas dėl Senamiesčio specialiojo plano. Suprasdama išskirtinę Vilniaus senamiesčio - UNESCO paveldo objekto - reikšmę, Taryba griežtai nepritaria pateiktam svarstyti Vilniaus senamiesčio tvarkymo specialiojo plano projektui ir prašo jo skubotai netvirtinti.

„Tokiu Senamiesčio specialiuoju planu, koks jis yra dabar, iš esmės yra sustabdomos bet kokios galimybės rekonstruoti ir pertvarkyti rajone esančius pastatus - taip yra žudomas Senamiesčio gyvybingumas. Dokumentas nėra parengtas detaliai, jame yra tiek faktinių klaidų, kai yra rodomi pastatai, kurių jau penkeri metai nebėra, tiek konceptualių klaidų, kai aiškiai Senamiesčio struktūrą ardantys pastatai yra laikomi nekilnojamojo kultūros paveldo objektais, kurie yra saugotini“, - sako vyriausiasis miesto architektas Mindaugas Pakalnis.

Tarybos nariai reiškia susirūpinimą dėl beveik dešimtmetį trunkančio specialiojo plano rengimo proceso. Išnagrinėjus dabartinį Senamiesčio specialųjį planą, siūloma taisyti projekto klaidas ir tobulinti sprendinius. Be to, savivaldybės specialistai nustatė, kad specialusis planas prieštarauja galiojantiems Vilniaus senamiesčio ir jo apsaugos zonų detaliesiems planams, bendrajam miesto planui ir pažeidžia teisėtus vilniečių lūkesčius ir interesus, stabdo investicijas į Senamiesčio tvarkymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių