Savivaldybė gaudys ir griežčiau baus šiukšlintojus

  • Teksto dydis:

Sostinės savivaldybė ketina dar aktyviau gaudyti ir bausti miesto šiukšlintojus. Per du mėnesius Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ištyrė šešias bylas dėl šiukšlinimo neleistinose vietose, o kaltus asmenis patraukė administracinėn atsakomybėn.

Neseniai Viešosios tvarkos sergėtojai baigė tyrimą dėl statybinių atliekų atsikratymo prie Vokės upės ties Kazbėjų gatve. Tyrimo metu buvo apklausti liudytojai, raštiškai kreiptasi į policijos įstaigas, į Vilniaus aplinkos apsaugos departamentą dėl gamtai padarytos žalos įvertinimo. Nustatyta, kad gamtai padaryta žala – daugiau nei 75 tūkstančiai eurų. Nustatyti įtariamieji slapstėsi, vengė atvykti į skyrių, todėl buvo paskelbta jų paieška. Pažeidėjai yra raštiškai įpareigoti geranoriškai sutvarkyti teritoriją iki vasario 5 dienos. Jei teritorija iki minėtos dienos nebus sutvarkyta, skyrius informuos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentą ir siūlys išieškoti gamtai padarytos žalos sumą.

Dar du vilniečiai šalia daugiabučių namų (Panevėžio g. 31 A, Erfurto g. 34) esančių komunalinių atliekų konteinerių paliko senus baldus, statybines atliekas ir kitas šiukšles. Vienas jų statybines atliekas, sudėtas į maišus, atvežė automobiliu ir paliko. Tik neabejingų vilniečių dėka pareigūnams pavyko nustatyti automobilio valstybinius numerius ir nubausti pažeidėjus.

Kita sostinės gyventoja šalia komunalinių atliekų konteinerių ( J. Jasinskio g. 15 A) atsikratė vieno prekybos centro, esančios Gedimino pr. 64, atliekomis. Parduotuvės direktorė buvo patraukta administracinėn atsakomybėn ir įpareigota šiukšles sutvarkyti.

Arimų g. teritorijos tvarkytojui radus kompensuojamųjų vaistų pasą pavyko nustatyti asmenį, kuris atsikratė buitinėmis atliekomis. Moteris už neteisėtus veiksmus buvo patraukta administracinėn atsakomybėn bei įpareigota sudaryti sutartį su komunalinių atliekų vežėjų. Atliekas sutvarkė teritorijos prižiūrėtojas.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad stambiąsias atliekas, antrines žaliavas, padangas ir kitas atliekas gyventojai gali nemokamai priduoti į stambiųjų atliekų surinkimo aikšteles. Šiuo metų Vilniuje yra penkios tokios aikštelės: Pilaitės pr. 50 (tel. 862 038 136), Liepkalnio g. 113B (tel. 868 638 550), V. A. Graičiūno g. 36C (tel. 8 618 32088), Pramonės g. 209S (tel. 8 614 75264) ir Pumpėnų g. 10 (tel. 8 614 09641).

Tuo atveju, kai ketinate atvežti didelį atliekų kiekį, prieš atvykstant, susisiekite su aikštelės darbuotoju bei informuokite jį apie tai.

Būkite pilietiški – nešiukšlinkite neleistinose miesto vietose, o pastebėję aplinkos teršėjus, praneškite Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui tel. 219 7948 , el. p. viesoji.tvarka@vilnius.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erzelis

Erzelis portretas
Negi sostinėje nėra nereikalingų daiktų surinkimo aikštelių?Jei yra,tai gal gyventojai neinformuoti,nežino? Todėl ir veža į neleistinas vietas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių