Savaitgalį Vilnius tapo kartingo sostine

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį Vilnius tapo kartingo sporto sostine – greičio mėgėjai Plytinės kartodrome turėjo progą aplankyti net du renginius, kuriuose varžėsi greičiausi Lietuvos sportininkai ir svečiai iš užsienio.

Liepos 9-ą dieną Vilniuje vyko 3-ias Lietuvos kartingo čempionato etapas, o liepos 10-ą dieną lenktynininkai varžėsi jau 4-o Lietuvos kartingo čempionato etapo varžybose.

Į varžybas susirinkę kartingo sporto aistruoliai galėjo grožėtis pačių greičiausių, aukščiausios kvalifikacijos lenktynininkų kova. Viena iš lauktų žvaigždžių – Europos čempionas Simas Juodviršis, kuris šiais metais važiuoja visų Lietuvos čempionato etapų lenktynėse. Žiūrovams emocijų dovanojo ir kitų tituluotų meistrų važiavimai – tokie šio sporto grandai, kaip Paulius Paškevičius, Rokas Baciuška, Evaldas Dzialtuvas savo meistriškumą nuolat demonstruojantys Europos trasose. Abejose šio savaitgalio varžybose lietuvių sportininkams atsipalaiduoti neleido ir iš kaimyninės Latvijos atvykę sportininkai.

Šeštadienį vykusiose Lietuvos kartingo čempionato 3-iojo etapo varžybose sportininkų planus koregavo permainingos oro sąlygos. Protarpiais švietė saulė, tačiau labai dažnai trasą merkė nestiprus, bet varžybų taktiką koreguoti priverčiantis lietus. „Micro“ klasės finaliniame važiavime šeštadienį triumfavo Ferapont Barinov. „Mini“ klasės finale greičiausias buvo Martynas Morkis. „ART 120 (Heavy)“ finale pirmas finišo liniją kirto Darius Maciulevičius, o „Senior/FIM“ klasėje triumfavo Roland Chandolišvili. Tuo tarpu „Junior“ klasės finale pirmą vietą iškovojo ir jaunas, tačiau ir Europos trasose ant nugalėtojų pakylos lipantis lenktynininkas Kasparas Vaškelis. Na o „DD2/DD2 Masters“ klasės finale triumfavo Europos čempionas Simas Juodviršis. Įspūdingais greičiais kompaktiška Plytinės trasa skriejo ir galingos tarptautinės „KZ2“ klasės bolidus pilotuojantys sportininkai – po įtemptos kovos finaliniame važiavime, įveikęs svečią iš Latvijos Eriks Gasparovics, nugalėtoju čia tapo Paulius Paškevičius.

Šių metų inovacija – LKF Lietuvos čempionato varžybų savaitgaliais, tose pačiose trasose, vyksta ir „ARTkart“ taurės varžybos, o tai savo ruožtu suteikia dar daugiau patrauklumo žiūrovams.

Tuo tarpu sekmadienį, liepos 10-ą dieną vykusių LKČ 4-ojo etapo varžybų metu visą dieną švietė saulė. Trasoje sąlygos buvo idealios. Ketvirtojo čempionato etapo „Micro“ klasės finaliniame važiavime, po techninės komisijos korekcijų, laimėtoju buvo pripažintas Edgaras Kelmas. „Mini“ klasėje savo pergale džiaugėsi Martynas Morkis, „Junior“ klasėje ir vėl nepavejamas buvo Kasparas Vaškelis. Na o „Senior“ klasės 4-ojo etapo finale nepavejamas buvo Gytis Melzbakas.

Itin daug kovos ir aistrų buvo „DD2/DD2 Masters“ klasės finale. Sostinės Plytinės trasoje susirinkę žiūrovai užgniaužę kvapą stebėjo, kaip vos ne kiekvieną ratą keičiasi lenktynių lyderiai – kas greitesnis tarpusavyje išsiaiškinti nusprendė Simas Juodviršis ir Rokas Baciuška. Šį kartą KZ2 klasės Europos čempionas turėjo pripažinti meistriškai ir griežtai kovojusio Roko Baciuškos pranašumą. Tuo tarpu tarptautinės „KZ2“ klasės finale pirmas startavo svečias iš Latvijos Eriks Gasparovics. 51 metų veteranas pusfinalyje sugebėjo įveikti greičiausius Lietuvos sportininkus. Tačiau finaliniame važiavime lietuvaičiai atstatė „status quo“ – tarptautinės „KZ2“ klasės finaliniame važiavime laimėtoju tapo Paulius Paškevičius.

Kitas, jau 5-asis, Lietuvos kartingo čempionato etapas vyks rugpjūčio 6-ą dieną Aukštadvaryje. Iš viso šių metų Lietuvos čempionate numatyti aštuoni varžybų etapai. Na o pabaigai jums siūlome pasigrožėti varžybų akimirkomis Vilniaus Plytinės kartodrome įamžintomis ir iš paukščio skrydžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių