Savaitgalį miestai įžiebs Kalėdų eglutes

Savaitgalį Vilnių ir kitus miestus jau apims Kalėdų dvasia. Šeštadienį įžiebiamos sostinės ir kai kurių kitų miestų eglės.

O penktadienį su vaikais eglutę įžiebs Prezidentė Dalia Grybauskaitė, ji pradės ir „Knygų Kalėdų“ skaitymus.

Miestų aikštės jau puošiasi Kalėdoms. Vilniaus Rotušės aikštės eglė blykstės šviečiančiais muzikos instrumentais, Katedros aikštės – lemputėmis ir žaisliukais. Eglių įžiebimą šeštadienį lydės fejerverkai. Trečioji sostinės eglė stovės Bernardinų sode, o prie įvažiavimų į gatves stovės angeliukai, skelbiantys, kad Vilnius – ne tik angelų miestas – čia gyvena ir geri žmonės.

Šventiniu laikotarpiu sostinėje numatyta daugiau nei 20 įvairių renginių. Viskam savivaldybė išleis beveik 700 tūkstančių litų. Du trečdalius sumos, pasak mero, žada padengti rėmėjai.

Lukiškių aikštėje numatyta čiuožykla. Katedros aikštėje – mugė, 3D pasakos rodymas, šįkart tai – „Elnio devyniaragio kelionė į Vilnių“. Didžiojoje gatvėje ant vieno banko pastato numatyta rodyti kitą 3D filmą apie lietuviško pinigo istoriją.

Šeštadienį pagrindinę miesto eglę taip pat įžiebs Kaunas.

12-os metrų eglė beveik trimis tūkstančiais atšvaitų jau papuošta ir Marijampolėje. Per Tris Karalius jie bus nukabinti ir išdalyti mokiniams.

Šiauliuose ir Panevėžyje Kalėdų egles ketinama įžeibti gruodžio 5-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių