Sapiegų rūmuose planuojama atidaryti kultūros pažinimo centrą

Sostinės Antakalnio rajone esančiuose Sapiegų rūmuose po kelerių metų duris atverti turėtų kultūros pažinimo centras.

Jo įkūrimu rūpinsis Šiuolaikinio meno centras (ŠMC), vasarį iš Kultūros paveldo departamento perėmęs valdyti Sapiegų rūmų kompleksą.

Kaip BNS informavo ŠMC direktoriaus pavaduotoja Viktorija Maksimavičiūtė, kol kas sunku prognozuoti centro atidarymo datą, bet orientuojamasi į 2022 metus.

„Tai priklauso nuo daugybės veiksnių, tokių kaip projektų finansavimui gauti rengimo, derinimo, statybos darbų“, – nurodė V. Maksimavičiūtė.

Anot jos, naujasis centras jokiu būdu neturėtų tapti šiuolaikinį meną pristatančio ŠMC kopija – Sapiegų rūmuose būtų siekiama apimti įvairius laikotarpius, atskleisti istorinę kultūros ir meno raidos dinamiką.

„Barokinis Sapiegų rūmų ansamblis, jo istorija ir rūmuose išlikusios freskos – puikus atspirties taškas kurti pasakojimams apie kultūros ir visuomenės vertybes įvairiuose kontekstuose ir įvairiais laikotarpiais“, – sakoma ŠMC parengtoje vizijoje.

Rūmuose planuojama rengti parodas, ekskursijas, edukacines programas, koncertus, konferencijas, numatoma įrengti darbo erdves miesto menininkams ir kultūros organizacijoms.

„Stebime šiuolaikines tendencijas mokslo ir švietimo srityse, kur vis daugiau dėmesio skiriama sąsajoms tarp skirtingų disciplinų. Naujasis kultūros pažinimo centras turėtų atspindėti šią tendenciją ir prisidėti prie pokyčių švietimo srityje“, – sakoma vizijoje.

Baroko stilistikos Vilniaus Sapiegų rūmai statyti 1689–1692 metais, panaudojant XVII amžiaus pradžios pastato sienas, po to kelis kartus rekonstruoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasipiktinimas darkytojais

Pasipiktinimas darkytojais portretas
Gal nei vienas Vilniaus miesto darbo žmonių deputatų tarybos vykdomasis komitetas per penkiasdešimtį metų nepadarė Vilniui tiek žalos, kaip mūsų dabartiniai merai su šituo ŠMC, vis atrajojantys jau kadai aktualumą praradusias šiuolaikinio meno aktualijas. Dabar jiems leista sudarkyti dar ir Sapiegų rūmus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių