Santariškių klinikos turės naują pavadinimą

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos nuo gegužės keičia pavadinimą – taps Vilniaus universiteto ligonine Santaros klinikomis.

Klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė sako, kad sprendimas keisti pavadinimą suderintas su dalininkais: universitetu ir Sveikatos apsaugos ministerija. Anot jos, pavadinimas keičiamas siekiant labiau tapatintis su Santaros slėniu.

„Mintis keisti Santariškių klinikų pavadinimą kilo prieš 7 metus. 2008 m. mes buvome vieni iš iniciatorių kuriant Santaros slėnio asociaciją. Šio slėnio tikslas – plėtoti biotechnologijos, molekulinės medicinos ir biofarmacijos, inovatyvių medicinos technologijų, informatikos ir komunikacijų technologijų sektorių, fundamentinį ir taikomąjį mokslą, taip pat rengti aukščiausiosios kvalifikacijos specialistus. Tai labai susišaukia ir su Santaros klinikų siekiu teikti pažangias, daugiaprofilines aukšto lygio sveikatos priežiūros paslaugas pacientams, plėtoti biomedicinos inovacijas, būti ekonomiškai stipriu ir lyderiaujančiu medicinos centru Baltijos regione, biomedicinos mokslo ir mokymo centru, vystančiu ir diegiančiu inovatyvias biomedicinos bei informacines technologijas“, – pranešime spaudai teigia Klinikų generalinis direktorius prof. Kęstutis Strupas.

Vilniaus miesto dalies Santariškių pavadinimas nusistovėjo 1940 metais.

Čia viena pagrindinių gatvių vadinama Santariškių vardu. Šalia ligoninės šiuo metu tiesiama nauja Santaros gatvė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ne Santariškės, o Kyšin-iškės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių