Santariškių darbuotojai išsirinko savo herojus

  • Teksto dydis:

Balandžio 27-oji – profesinė medicinos darbuotojų diena. Trečius metus Santariškių klinikos šią dieną mini pagerbdami savo kolegas. Jau tradicija tampa balandžio pabaigos šventė – VUL Santariškių klinikų Nominacijos.

„Kiekviena organizacija kuria savas tradicijas, savą kultūrą, kurią atpažįstame iš ceremonijų, istorijų, simbolių, herojų. Kiekvieną dieną dirbame šalia ypatingų žmonių – herojų. Ne visada juos pastebime ir įvertiname, todėl tokios šventės kaip ši leidžia mums sustoti ir pažvelgti kolegoms į akis bei pasakyti nuoširdų ačiū! Man džiugu, kad šiais metais kandidatai į Nominacijas buvo pasiūlyti net iš 20 centrų (2015-ais iš 12 centrų, 2016-ais iš 15 centrų). Iš viso jūs pastebėjote beveik 300 savo kolegų manydami, jog jie verti pripažinimo“, – sveikindamas medikus kalbėjo Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Kęstutis Strupas.

Kaip ir ankstesniais metais nugalėtojams įteiktos teminės, specialiai šiai progai skirtos olandų skulptorės Corry Ammerlaan-van Niekerk  statulėlės “Dėkojame”, kurios simbolizuoja darnumą ir gausią šeimą – nuo didžiausio, iki mažiausio.

Iš viso paskelbta dešimt nugalėtojų. Jie pasiskirstė 5-iose Nominacijų kategorijose – Komandos siela, Kolektyvo atradimas, Tikrasis pašaukimas, Gerumo ambasadorius ir Vaikų numylėtinis.

Pirmoji nominacija – Komandos siela. Tai kuriantis, formuojantis, sutelkiantis, uždegantis, palaikantis, atjaučiantis, išklausantis, geranoriškas medikas. Juo šiais metais tapo Tadas Margelis – Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos centro, II stacionarinės reabilitacijos skyriaus kineziterapeutas.

Geriausiai jį apibūdintų žemaitiška tarmė: Tads yr tuoks sutvėrėms, katras sūgeb touleroutė didlę daug nuormū – ėr svietou, ėr aplinkėnems, nes vėsi ėsam ne standartiėne vėinuodoma, vuo kap tik savita skėrtingoma. Ons yr drūts, truopnus ėr minkštuos dūšeles mūsų žėmaitėška kuomandas siela.

O daba lietovėška: Tadas yra toks žmogus, kuris sugeba toleruoti daug normų – ir pasauliui, ir aplinkiniams, nes visi esame ne standartinio vienodumo, o kaip tik savito skirtingumo. Jis stiprus, patikimas ir geros širdies, tai yra mūsų žemaitiška komandos siela.

Antroji nominacija – Kolektyvo atradimas. Šiai nominacijai buvo siūlomi profesinėje veikloje netikėtai atsiskleidę medikai. Paskelbti du nugalėtojai.

Edvinas Gaižauskas – Širdies ir krūtinės chirurgijos centro, II širdies chirurgijos skyriaus gydytojas, širdies chirurgas. Jaunas, darbui ir pacientams atsidavęs medikas. Vilniaus universiteto doktorantas. Ypatingai domisi širdies vainikinių arterijų chirurgija, širdies vožtuvų chirurgija, širdies nepakankamumo chirurgija, mechaninė pagalbinė kraujotaka, širdies transplantacija. Jis nuoširdus ir jautrus gydant sunkius pacientus, suteikia viltį gyventi.

Justinas Besusparis – Valstybinio patologijos centro, Autopsinių ir biopsinių tyrimų skyriaus gydytojas patologas. Be diagnostinio darbo Justinas aktyviai dalyvauja mokslo projektuose, rašo disertaciją, dėsto studentams, laisvalaikiu – keliauja po laukinę gamtą ir fotografuoja. Jo kelionių įspūdžiai nuotraukose puošia darbo aplinką. Justinas – draugiškas, niekad neatsisakantis padėti kolega – tikras kolektyvo atradimas.

Trečioji nominacija – Tikrasis pašaukimas. buvo siūlomi savo profesinės veiklos sričiai atsidavę, kompetentingi medikai, sektinas pavyzdys daugeliui. Čia laimėtojų net trys.

Tikrasis pašaukimas – gydytojas. Juo paskelbtas prof. Eligijus Poškus – Pilvo chirurgijos centro, I pilvo chirurgijos skyriaus vedėjas. Eligijus Poškus yra tas, kuris įkvepia siekti to, kas neįmanoma, kuris atskleidžia žmogaus geriausias savybes, randa laiko savo kolektyvui ir pacientams.

Tikrasis pašaukimas – slaugytojas. Šį titulą laimėjo Rima Stankevičienė – Reabilitacijos, fizinės ir sporto medicinos centro, II stacionarinės reabilitacijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja. „Sesutė Rimutė" arba „motušė Rima" – taip ją vadina pacientai ir kolegos. Ji ypač profesionaliai atlieka slaugytojo darbą. Rima apgaubia pacientus šiluma, dėmesiu ir supratimu, palatose sukuria jaukią, išskirtinę aplinką, kuri pacientams primena namus.

Tikrasis pašaukimas – gydytojas Vaikų ligoninėje – doc. Ramunė Vankevičienė. Neonatologijos centro vyresnioji gydytoja vaikų kardiologė. Tai gydytoja, dirbanti iš pašaukimo. Labai organizuota. Besąlygiškai atsidavusi savo darbui, kurį ji atlieka nuosekliai ir tyliai. Pacientai apie ją sako: „Švelnesnės, rūpestingesnės ir tokios pilnos žmogiško švelnumo daktarės nesame sutikę“.

Ketvirtoji nominacija – Gerumo ambasadorius. Tai gėrio, sąžiningumo, kultūros propaguotojas ir skleidėjas. Šioje kategorijoje laimėtojai irgi trys.

Gerumo ambasadorius – gydytojas. Juo tapo Indrė Valiulytė. Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centro, II reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriaus gydytoja anesteziologė-reanimatologė. Gėris – ne mokslas, o veiksmas (R. Rolanas). Šios taisyklės pavyzdys ir yra Indrė. Jauniausia mūsų kolektyvo gydytoja, kuri greitai užsitarnavo pasitikėjimą ir pagarbą ne tik žiniomis ir profesionaliu darbu, bet ir nuoširdžiu bendravimu. Indrė – tikra gėrio, sąžiningumo, bendravimo kultūros propaguotoja ir skleidėja.

Gerumo ambasadorius – slaugytojas. Nugalėtoja paskelbta Irena Tijūnėlienė – Vidaus ligų centro, Vidaus ligų diagnostikos skyriaus vyresnioji slaugytoja-slaugos administratorė. Turi didelę darbo patirtį, subtiliai ir tvirtai jungianti visas tris skyriaus grandis (gydytojus, slaugytojus ir slaugytojų padėjėjus) į vieningą bei atsakingą kolektyvą. Moka ne tik kantriai išklausyti, bet ir išgirsti, patarti ir paguosti. Komunikabili, pozityvi, kultūringa ir kolektyvo gerbiama ji yra visiems slaugytojams sektinas pavyzdys nebijoti sunkumų, konfliktinių situacijų ir kaip neprarandant žmogiškumo surasti išeitį iš, atrodo, beviltiškų situacijų.

Gerumo ambasadorius – slaugytojas Vaikų ligoninėje. Šį vardą laimėjo Jovita Grudzinskienė – Pediatrijos centro, Vaikų neurologijos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė. Aukštos kvalifikacijos specialistė, gera organizatorė, besidominti savo profesijos naujovėmis. Su kolegomis bendrauja šiltai ir dalykiškai.

Penktoji nominacija – Vaikų numylėtinis Vaikų ligoninėje. Vaikai – ypatingi pacientai, tad šiai nominacijai siūlyti medikai, kurie pacientų, jų tėvelių, personalo dažniausiai įvertinami kaip greičiausiai randantys bendrą kalbą su sergančiu vaiku. Vaikų numylėtiniu 2017-aisiais išrinktas Arūnas Antanas Malikėnas – Pediatrijos centro, Pediatrijos skyriaus vaikų ligų gydytojas, gydytojas echoskopuotojas. Nuoširdus, draugiškas, linksmas, puikus specialistas. Mažiesiems ligoniukams visai nebaisu bendrauti su gydytoju, kuris greitai ir lengvai randa bendrą kalbą, pralinksmina ir mažylius, ir jų tėvelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilte

Vilte portretas
Na jeigu Klaipėdos klinikos neorganizuoja nieko, ką gi spauda gali rašyt, viskas kolektyvo ir organizacijos rankose :)

Gytė

Gytė portretas
O apie Klaipėdos medikus laikraštyje - nė žodžio. Net šunų dienas mini, o Mediko diena apeinama.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių