Šalia Vilniaus oro uosto atsiras aviacijos miestas

  • Teksto dydis:

Aviacijos paslaugų bendrovė „Avia Solutions Group“ paskelbė pasirinkusi savo naujos būstinės architektus. Jais tapo „Vilniaus architektūros studija” komanda, kuri suprojektuos vieną didžiausių Baltijos šalyse biurų ir multifunkcinių erdvių kompleksų, kuris kartu su pilotų akademijos „BAA Training“, Kazimiero Simonavičiaus universiteto bei verslo klasės viešbučio „LOOP“ infrastruktūra bus integruotas į vientisą aviacijos ir technologijų klasterį.

Naują „Avia Solutions Group“ būstinę sudarys du pastatai – vienas 9, kitas 6 aukštų. Taip pat bus įrengtos požeminės ir antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės. Bendram pastatų plotui siekiant net 15 000 kv. m., tai bus vienas didžiausių verslo centrų Baltijos valstybėse. Naujoje grupės būstinėje galės dirbti iki 1000 žmonių.

Projektuojant pastatus, architektai orientuosis į pasaulio geriausius verslo centrų pavyzdžius – šalia darbo zonų bus sukurtos specialios multifunkcinės erdvės įvairiems darbuotojų, jų šeimos narių bei Grupės svečių užsiėmimas prieš ir po darbo valandų. Tarp jų bus išmaniosios profesinio lavinimo ir mokymų salės, poilsio kambariai, aktyvaus laisvalaikio ir sporto erdvės, kavos ir arbatos bei bendros valgymo zonos. Taip pat planuojama įrengti atskirą erdvę jauniesiems lankytojams bei darbuotojų vaikams.

„Pasirinkome profesionalus, kuriems patikėta svarbi užduotis – sukurti šiuolaikišką tarptautinės grupės būstinę, iš kurios bus valdomos mūsų įmonės daugiau negu 15 valstybių nuo Šiaurės Amerikos iki Azijos. Tai nebus standartinis verslo centras, nes turime atsižvelgti į mūsų darbuotojų lūkesčius ir svečių poreikius. Būtent todėl bus sukurtos pačios įvairiausios erdvės, kurios patiktų jaunesnės kartos specialistams, tiktų vyresniojo amžiaus kolegoms bei padarytų tinkamą įspūdį Grupės svečiams iš viso pasaulio“, – būsimąjį projektą pristatė Gediminas Žiemelis, „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas.

Nauja „Avia Solutions Group“ būstinė įsikurs Vilniaus Dariaus ir Girėno gatvėje, netoli Vilniaus tarptautinio oro uosto. Šalia būsimos būstinės jau yra įsikūrusios pilotų akademija „BAA Training“ ir Kazimiero Simonavičiaus universitetas. Taip pat statomas naujas 4 žvaigždučių viešbutis „LOOP“, skirtas per Vilniaus oro uostą atvykstantiems sostinės svečiams. Planuojama, kad „Avia Solutions Group“ būstinės statybos prasidės 2018 metais, o darbuotojai į naują biurą galės įsikelti jau 2019-ųjų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auksinis kardas

Auksinis kardas portretas
Sakes, nebus gero projekto, bus kruva klaidu, nesamoningu sprendimu, uz kurias veliau, VAS reikalaus apmokejimo. Kol dar nepasirasete sutarties, apsigalvokite
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių