S. Skvernelis baiminasi, kad sostinė vėl neliktų be stadiono

Premjeras Saulius Skvenelis skeptiškai vertina faktą, kad dešimčių milijonų vertės nacionalinio stadiono statybos Vilniuje konkurse gali likti tik vienas dalyvis - „Icor“ grupės bendrovė „Axis Industries“. Kita vertus, jis teigia, kad neįgyvendinus projekto, sostinė vėl liktų be stadiono.

„Aš visą laiką skeptiškai vertinu galimybę rinktis iš vieno vieną, bet tikrai tas projektas, kurį vykdo Vilniaus savivaldybė, pakankamai sudėtingas, tai susiję su koncesija, viešo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimu, daliniu finansavimu ir Europos Sąjungos lėšomis, ir jei šis projektas dabar nepavyktų, matyt, pasekmės būtų tokios, kad mes vėl Vilniuje stadiono neturėtume“, - žurnalistams antradienį sakė S. Skvernelis.

Anot ministro pirmininko, ar tęsti konkursą, turi spręsti savivaldybė, tačiau, anot jo, svarbu, kad viskas vyktų skaidriai, o kainos nebūtų išpūstos.

Jei šis projektas dabar nepavyktų, matyt, pasekmės būtų tokios, kad mes vėl Vilniuje stadiono neturėtume.

„Tai yra Vilniaus savivaldybės sprendimas, svarbu, kad tai atitiktų skaičiavimus ir sąmatas, kurios numatytos, nebūtų išpūstos kainos, o įgyvendinimas turi užtikrinti skaidrų, aiškų, efektyvų lėšų panaudojimą“, - tikino jis.

Beveik prieš metus džiugiai pranešta apie Vilniaus „Akropolio“ pašonėje esančio stadiono statybos ir valdymo konkursą - dešimtimis milijonų eurų vertinamu projektu pradžioje domėjosi kelios bendrovės, tačiau netrukus gali likti tik viena, rašo portalas delfi.lt.

Praėjusią savaitę, pasak Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus patarėjo Aleksandro Zubriakovo, miesto valdžia, siekdama išsiaiškinti jų intencijas dalyvauti konkurse, susitiko su dviem likusiais konkurso dalyviais – bendrovių „Vilniaus nacionalinis stadionas“, kurio  100 proc. akcijų priklauso „KDS grupei“ ir „Axis Industries“ atstovais, galinčiais pateikti preliminarius pasiūlymus iki šių metų spalio mėnesio pabaigos.

Patarėjas  taip pat patvirtino, kad iš „Vilniaus nacionalinio stadiono“, savivaldybė gavo raštą, kuriame bendrovė nurodo atsisakanti dalyvauti konkurse. Neoficialiais duomenimis, „KDS grupė“, kurią sudaro „Kauno dujotiekio statyba“ ir kai kurios kitos įmonės, ir jai priklausantis „Vilniaus nacionalinis stadionas“ yra raginama toliau dalyvauti daugiafunkcio komplekso statybų konkurse, esą minėtą raštą savivaldybei ji gali bet kada atsiimti. Jei vis dėlto neatsiims, vieninteliu konkurso dalyviu liks „Axis Industries“. 

„Axis Industries“ Rinkodaros departamento vadovė Sigita Dabulė susiklosčiusią situaciją dėl stadiono statybų konkurso portalui pakomentavo taip: „Konkurso medžiagą analizuoja mūsų įmonės darbo grupė. Ji pateiks pasiūlymą bendrovės valdybai ir ši spręs klausimą dėl tolimesnio dalyvavimo arba nedalyvavimo konkurse.“

„KDS grupės“ stambiausia akcininkė yra Nijolė Bartusevičienė, 30 proc. akcijų priklauso vadovui Petrui Sabaliui, smulkesnis akcijų paketas – Rokvaldui Bartusevičiui. „Axis Industries“ priklauso „Icor“ įmonių grupei, iki 2010 metų vadintai „Rubicon“ ir siejamai su verslininku Andriumi Janukoniu. Kartu su prancūzų „Veolia“ „Icor“ iki šio pavasario valdė „Vilniaus energiją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
vil prasisolines vis milijardo skolingas,sostine jau isnaudojate savo limita,eikit nafik,jums triju pirstu kombinacija,kiek galite svaistyti pinigus,kisdami savo nesvarias rankas i lietuvos biudzeta,statote du baseinus ,kaunas desimt metu prase pinigu girstucio remontui,visu negavo,kauno futbolo stadionui rekonstrukcijai,neduodate 15ln.,o pakmpio stadionui suradante 100mln.prasikole iki ausu,gal uzteks tokio bardako,,jei vilniui tai visa laika yra pinigu,visos lenda sikna tiems arogantams,bet kaip baltarusiai paleis atona ,jus istrucys p...,begsite is vilniaus kai ziurkes is skestancio laivo...stadiono nereiks,nemokate zisti,iki to laiko lietuva issivaiksciuos.....

ADAS

ADAS portretas
Kam tas stadionas ? Futbolas sužlugdytas, pastatyk dešimt stadionų - visi stovės tušti.

...

... portretas
Rūpinies kur po perversmo reiks lietuvius uždaryt?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių