Ruožo Vilnius–Klaipėda remonto metu – laikina nuolaida traukinių bilietams

  • Teksto dydis:

„Lietuvos geležinkeliai“, keliaujantiems maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius, nuo vasario 15 d. taikys 10 proc. nuolaidą bilietams. Šį sprendimą bendrovė priėmė įvertinusi dėl kelio remonto pailgėjusią kelionės trukmę bei dėl to keleivių patiriamus nepatogumus. Nuolaida bus taikoma iki remonto pabaigos, t. y. kol nebebus didelių vėlavimų.

Vilnius–Klaipėda ruožas yra pagrindinė geležinkelio arterija, kuria gabenama daugiausia krovinių. Šis ruožas ilgesnį laiką nebuvo remontuojamas, todėl dabar susikaupė neįprastai didelės darbų apimtys. Kad būtų užtikrintas efektyvus šių darbų atlikimas, tam tikrose ruožo Vilnius–Klaipėda vietose įvesti laikini greičio apribojimai, dėl to vėluoja traukiniai, vykstantys maršrutu Vilnius–Šiauliai–Klaipėda–Vilnius.

„Mūsų prioritetas – kad keleiviai važiuotų patogiai ir greitai. Šiuo metu ne tik pradedami darbai sugrąžinti buvusį greitį, bet ir vertinamos techninės galimybės dar labiau sutrumpinti kelionės į Klaipėdą trukmę“, – kalbėjo „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Remonto darbai atskirose ruožo vietose atliekami palaipsniui. Suremontavus ruožo dalį atitinkamai mažės ir kelio su greičio apribojimais ilgis, vadinasi – ir traukinių vėlavimo laikas. Dalį darbų bendrovė savo jėgomis tikisi atlikti iki balandžio pabaigos. Likę darbai užtruks dar kelis mėnesius – tikslus laikas priklausys nuo pirkimų procedūrų.

Kad keleiviai galėtų planuotis keliones, įvertinę greičio apribojimus konkrečiose ruožo vietose, „Lietuvos geležinkeliai“ parengs minėto maršruto laikinus traukinių tvarkaraščių pakeitimus. Traukiniai tarpusavyje yra suderinti, keičiant vieno tvarkaraštį reikia suderinti ir keisti dar kelių traukinių vykimo laikus, todėl sudaryti naujus tvarkaraščius užtruks keletą savaičių. Laikinieji tvarkaraščiai turėtų įsigalioti apie kovo vidurį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keleivis

Keleivis portretas
Sekmadienį vakarinis traukinys iš Klaipėdos į Vilnių vėlavo 1 val. 10 min. Pavėlavau, keikiausi, pykau... Kitą kartą važiuosiu autobusu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių