Rugsėjį į sostinės mokyklas ateis 600 pirmokų daugiau nei pernai

  • Teksto dydis:

Prieš prasidedant naujiems mokslo metams, Vilniaus meras Remigijus Šimašius į Vilniaus rotušę sukvietė 155 mokyklų vadovus pasveikinti artėjančios rugsėjo 1-osios proga ir aptarti svarbiausius mokslo metų iššūkius ir darbus.

Į 124 bendrojo ugdymo ir 31 papildomo ugdymo mokyklas šį rugsėjį susirinks apie 60,5 tūkst. moksleivių, šįmet pirmąsias klases lankyti pradės apie 600 daugiau vaikų nei pernai. Augančio Vilniaus meras mokyklų vadovams akcentavo svarbiausius pokyčius ir prioritetinius darbus.

„Kiekviena  sostinės mokykla turi atrasti savitą veidą, todėl kiekvienas nuo moksleivio ir jo tėvelių iki ūkvedžio  turi gebėti labai aiškiai pasakyti – kuo jų mokykla skiriasi nuo kitų Vilniuje, ir kodėl vaikai pasirinko būtent šią, o ne kitą mokyklą. Vienas svarbiausių dalykų mokykloje – gera emocinė aplinka ir kūrybiškumo atmosfera. Linkiu įkvėpti moksleiviams smalsumo, parodyti gamtos, tiksliųjų mokslų, technologijų pažinimo teikiamą džiugesį, užduoti pakankamą fizinio aktyvumo toną. Kiekvienas vaikas mokykloje turi jaustis esąs tikrasis jos šeimininkas,“ – sakė meras R. Šimašius

Susitikime su mokyklų vadovais pabrėžta, kad iš mokyklų vadovų tikimasi iniciatyvos, naujovių, o savivaldybė įsipareigoja sukurti kuo geresnes galimybes jas įgyvendinti, mažinti biurokratines kliūtis. Paraginta dalytis patirtimis, diskutuoti, kad silpnesnės mokyklos turėtų galimybę stiprėti, pasinaudodamos geriausių mokyklų patirtimi.

Meras Remigijus Šimašius pabrėžė, kad bus siekiama vertinti individualius, o ne bendrus mokyklų  akademinius rezultatus, fiksuoti ne tik galutinį mokymosi rezultatą, o pokytį ir pažangą.

Meras pasidžiaugė, kad duotas pažadas progimnazijų vadovams ištesėtas – praėjusiame Tarybos posėdyje priimtas sprendimas leis prilyginti progimnazijų vadovų darbo užmokestį gimnazijų vadovų atlygiui už darbą.

„Vilnius sparčiai auga ir tai kelia daug naujų iššūkių savivaldybei: šiemet įsteigėme net 25 naujus pirmokų komplektus, prieš mokslo metų pradžią turime rekordinį modernizuojamų mokyklų ir darželių skaičių –14. Patikslintos  mokyklų teritorijos, ruošiamas patogus instrumentas mokiniams ir tėvams susirasti tinkamiausią mokyklą – mokyklų teritorijų skaitmeninis žemėlapis, naujus mokslo metus pasitinkame atviromis diskusijomis apie priėmimo į mokyklas tvarką ir atrankas,“  – vardijo švietimo klausimus kuruojantis mero  pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Mokyklų vadovams šventinio pasitarimo proga koncertavo styginių kvartetas ART VIO.

Už nuoširdų vadybinį ir pedagoginį darbą, gražias iniciatyvas, meilę ir kūrybiškumą ugdant jaunuosius vilniečius Vilniaus meras R. Šimašius įteikė padėkas jubiliejų mininčioms mokyklų vadovėms – Danguolei Fokienei (Vilniaus Volungės daželis-mokykla)  ir Ramunei Rimkuvienei ( Vilniaus „Ryto“ progimnazija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių