Rotušėje vyko būsimų sostinės mamų šventė

  • Teksto dydis:

Europos Komisija paskelbė liūdną prognozę Lietuvai - kaip teigiama Komisijos tyrime, iki 2060 metų mūsų šalyje gyventojų skaičius sumažės 38 procentais. Tai bus didžiausias gyventojų sumažėjimas Europos Sąjungoje ir Lietuvoje tuo metu gyvens 1,8 mln. gyventojų.

Tačiau net ir pesimistiškiausias prognozes galima pakeisti. Svarbu, kad šeimai ir motinystei būtų skiriamas didesnis visuomenės dėmesys.

Jau 11-us metus Vilniuje vyko besilaukiančių mamų šventė, kurią organizuoja Agnė ir Artūras Zuokai. Šventės metu Vilniaus miesto Rotušėje susirenka daugiau nei 400 besilaukiančių moterų. Rekordų agentūra „Factum“ šią šventę yra įtraukusi į Lietuvos rekordų knygą kaip „masiškiausio nėščiųjų susibūrimo rekordą”.

Dainas apie mamą dainavo specialiai šiai šventei suburtas būsimų mamyčių choras, kuriam vadovauja Linas Balandis. Šventėje, kaip ir pernai, koncertavo jau trečiojo kūdikio besilaukianti Rūta Ščiogolevaitė.

Renginio tikslas  - suburti besilaukiančias mamas, kad jos tarpusavyje susipažintų, bendrautų, kad būtų galima visuomenei parodyti, kaip gražu būti mama. Kartu mamos gauna daug informacijos ir patarimų, kurie padeda pasiruošti vaikučio atėjimui.

Susirinkusias mamas pasveikino ir palaimino Dievo gailestingumo bažnyčios kunigas-rektorius Vaidas Vaišvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių