Rimtas iššūkis: ugniagesys A. Ardzijauskas bėgs nuo Dakaro iki Vilniaus

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos ugniagesys gelbėtojas Aidas Ardzijauskas vėl meta iššūkį sau.

Šįkart jis pasiryžęs įveikti beveik 8 tūkst. kilometrų nuo Dakaro iki Vilniaus ir 2018 m. vasario 16-ąją, Lietuvai švenčiant valstybės atkūrimo šimtmetį, sugrįžti į sostinę. Šių metų spalio 23 d. ugniagesys gelbėtojas startuos Dakare, Senegalo Respublikoje. 3448 kilometrus jis bėgs per Afriką ir 4537 kilometrus – per Europą.

Bėgimo trasa drieksis per Senegalą, Mauritaniją, Vakarų Sacharą, Maroką, Gibraltarą, Ispaniją, Prancūziją, Monaką, Italiją, Austriją, Čekiją, Lenkiją. „Užsibrėžiau tokį tikslą ir noriu jį pasiekti. Kai užsibrėži tikslą, kai ko dar nežinai, tenka daug ką išsiaiškinti, bet, manau, kad man viskas pavyks. Šiame bėgime mane lydės fotografas Gedmantas Kropis ir operatorius Aidas Bubinas. Bėgimo metu turėsiu ir kitų palydovų iš Lietuvos, vienas jų – buvęs ugniagesys gelbėtojas, įveikęs maršrutą Paryžius – Dakaras dviračiu, Saulius Ališauskas. Tik šį kartą jis važiuos ne dviračiu, o vairuos mūsų rėmėjo „Jeep Renegade“ automobilį. Per Afrikos žemyną mainais į paramą mus palydės vienos  Mauritanijos šeimos atstovai,“ – sakė A. Ardzijauskas.

Aidas yra stebinęs ne viename žmogaus galimybes peržengiančiame bėgime. 2012 m. per 24 dienas jis apibėgo Lietuvą (1089 km), 2013 m. per 44 dienas – Baltijos jūrą (3266 km), 2014 m. įveikė per 5 tūkst. kilometrų nuo Los Andželo iki Niujorko Jungtinėse Amerikose Valstijose.

46-erių metų A. Ardzijauskas ugniagesiu gelbėtoju dirba jau 22 metai. Bėgioti pradėjo 1980 m. Jis yra bėgimo entuziastų klubo „Šviesos kariai“ narys. Iš viso jau yra nubėgęs daugiau nei 80 tūkst. kilometrų. Yra apibėgęs tris valstybes – Vatikaną, Gibraltarą ir Lietuvą. Jis yra įveikęs 21 klasikinį maratoną (geriausias laikas – 2.48 val.), 6 kartus dalyvavo 100 kilometrų bėgimuose Europos ir Pasaulio čempionatuose, 7 kartus – 101 kilometro, 3 kartus – 50 kilometrų, 2 kartus – 6 valandų, 8 kartus – 24 valandų bėgimuose Europos ir Pasaulio čempionatuose. 24 valandų bėgime yra įveikęs 218,8 kilometro. Du kartus dalyvavo 6 parų bėgimuose, įveikdamas daugiau kaip 800 kilometrų, taip pat yra po kartą dalyvavęs 8 ir 10 parų bėgimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

????

???? portretas
nematau prasmes tam jo begiojime...O kaip seima?Juk vaiku turi!

Anonimas

Anonimas portretas
Kada spėja dirbti ugniagesiu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių