Rengia protesto akciją prieš policiją, žada dalyvauti ir R. Šimašius

Vilniaus Lukiškių aikštėje ketvirtadienį planuojama protesto akcija siekiant paraginti policiją tirti neapykantos nusikaltimus.

Jau po skelbimų apie planuojamą mitingą policija pranešė, kad antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl užsieniečio užpuolimo, įvykusio praėjusios savaitės ketvirtadienį ir paskatinusio protestą.

Organizatoriai savivaldybės prašo leidimo renginiui iki 1 tūkst. žmonių, administracija sprendimą dėl to turėtų priimti trečiadienį, BNS sakė savivaldybės atstovė Neringa Kolkaitė. Anot jos, mitinge ketina dalyvauti ir sostinės meras Remigijus Šimašius.

Protesto akcijos organizatoriai teigia, kad policija vengia tirti neapykantos nusikaltimus. Anot jų, iniciatyva reikalauti policijos rimtai tirti neapykantos nusikaltimus kilo po ekvadoriečio Fabiano Sanchezo (Fabijano Sančezo) užpuolimo Vilniuje. Vaikinas sako, kad buvo sumuštas nacionalistiškai nusiteikusių jaunuolių, tačiau, anot F. Sanchezo, pareigūnai vengė pradėti tyrimą.

Policijos atstovai po jaunuolio užpuolimo praėjusią savaitę savo ruožtu teigė, kad nėra teisinio pagrindo pradėti ikiteisminio tyrimo, kol negautas asmens pareiškimas. Jaunuolio užpuolimas vyko ketvirtadienį, liepos 19 dieną, Vileišio gatvėje.

Visgi tyrimas antradienį buvo pradėtas. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius BNS sakė, kad įtariamųjų tyrime kol kas nėra.

„Ir be pareiškimo turėdami laiko smulkiau aiškintis įvykio aplinkybes, peržiūrėti įrašus, kuriuos padarė tarnybinio automobilio mikrofonai ir kameros, kalbėtis su įvykio vietoje buvusiais pareigūnais, radome pagrindo šiandien pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį „Viešosios tvarkos pažeidimas“, – teigė P. Radvilavičius.

Policija antradienį taip pat nurodė, kad nukentėjusiojo asmens pareiškimas buvo gautas dar liepos 19 dieną, tačiau skundas buvo parašytas anglų kalba ir kelias dienas buvo verčiamas. Antradienį išverstas skundas perduotas tolesniam tyrimui į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą, kur bus pridėtas prie ten atliekamo ikiteisminio tyrimo dėl viešosios tvarkos pažeidimo medžiagos.

Protesto akciją organizuoja Lietuvos liberalus jaunimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yet

Yet portretas
Liberalizmu s- pedalų kelias griūties link

tai

tai portretas
nepageidaujamu asocialiu Pabegeliu ir kitokiu banditeliu apsauga taip skatinant terora kurio aciu Dievui dar nebuvo bet po tokiu simasiuko akciju tikimylbe kad atsiras

Spindinti SAULE ant Lietuvos

Spindinti SAULE ant Lietuvos portretas
Liberastus, Soroso uteles ir juodasiknius BUTINA UTILIZUOTI. Arba jie mus, arba mes juos - kito kelio NERA. Pasirink ar tu uz tai kad lietuviai isnyktu, ar uz tai kad gyventu laisvi savo valstybeje. Jeigu tu lietuvi uz Lietuva be juodasikniu ir liberastu SPAUSK ZALIA.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių