Remontas varo į neviltį

Žinia, kad dėl remonto darbo dienomis nuo 6 iki 22 val. uždraustas eismas Lazdynų tiltu, daliai vilniečių buvo it perkūnas iš giedro dangaus. Užteko vos poros dienų, kad vairuotojai pajustų, kiek laiko ir nervų kainuoja ši netektis.

Lazdynuose, Architektų gatvėje, gyvenanti Agnė darbą pradeda 8.30 val. Merginos darbovietė įsikūrusi Šeimyniškių gatvėje.

Ryte pažvelgusi pro devinto aukšto langą, Agnė nustėro: automobilių spūstis driekėsi visu Laisvės prospektu – tiek į Gariūnų, tiek į miesto centro pusę. Pirmiausia mergina pasiguodė, kad spūstis veikiausiai išsisklaidys, tačiau viltys neišsipildė.

7.50 val. Agnė sėdo į automobilį – žygis į darbą prasidėjo. "Prieš posūkį iš Lazdynų į Laisvės prospektą išsigandau spūsties ilgio, todėl pasukau į šalikelę ir pagalvojau, koks dar kelias veda į centrą. Suvokti, kad jokis, buvo labai liūdna – teko nerti į automobilių eilę. Spūstis buvo beviltiška, iš esmės stovėjome vietoje. Pagauta kone isteriškos nevilties net skambinau draugei", – įspūdžius prisiminė mergina.

Stovėdama spūstyje ji svarstė išeitis ateičiai. Gal viešasis transportas? "Tačiau priėjau išvadą, kad jis man – ne išeitis. 11-o maršruto troleibusas veža darydamas didelį lankstą, todėl kažin ar būtų greičiau", – pasakojo Agnė.

Troleibusu keliauti T.Narbuto gatve – ne pyragai. Viešasis transportas irgi iriasi per spūstį, nes neapsikentę vairuotojai lenda į viešojo transporto juostą. "Taisyklės pažeidinėjamos juodai. Aš – ne išimtis, – prisipažino mergina. – Ir dar paminėkite, kad vairuotojai dėkoja policininkams, eismą reguliuojantiems Pedagoginio universiteto žiede – be jų nebūtų įmanoma važiuoti."

Iki darbo Agnė nusikapanojo per 45 minutes, nors paprastai tą patį maršrutą įveikdavo per 15 minučių.

Mintis, kad eismas Lazdynu tiltu darbo dienomis bus draudžiamas iki rugpjūčio 25 d., Agnę varo į neviltį. "Maniau, ateis vasara, išvažiuos studentai, dalis miestiečių atostogaus, tai spūstys mieste visai išnyks. O čia štai tau – staigmena!" – ironizavo Agnė.

Kol tiltas remontuojamas, darbo dienomis juo gali važiuoti tik viešasis maršrutinis ir specialiosios paskirties transportas. Autobusų ir troleibusų maršrutai nesikeičia.

Darbo dienomis 22–6 val. ir išeiginėmis dienomis Lazdynų tiltu leidžiama važiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus krovininį transportą.

Tiltą apvažiuoti rekomenduojama Savanorių prospektu, Geležinio Vilko, T.Narbuto arba Gariūnų, Titnago gatvėmis ir Savanorių prospektu.


Šiame straipsnyje: lazdynų tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių