Rektorius: VU mokslininkas gali gauti Nobelio premiją

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto profesorius Virginijus Šikšnys, patentavęs genų redagavimo technologiją, turi gerų galimybių gauti Nobelio premiją, sako Vilniaus universiteto rektorius profesorius Artūras Žukauskas.

Rektorius sakė turintis žinių, kad pernai Nobelio komitetas svarstė galimybę suteikti Nobelio premiją už šį atradimą, bet buvo per daug pretendentų.

Pasak jo, šiemet Harvardo universiteto Medicinos mokyklos Warreno Alperto fondas suteikė premiją penkiems mokslininkams, iš kurių vienas – V.Šikšnys. Nobelio premija skiriama ne daugiau kaip trims mokslininkams.

„Šiandien yra 60 proc. tikimybė, kad VU Biotechnologijos instituto profesorius V.Šikšnys per kelerius metus gaus Nobelio premiją“, - penktadienį paskelbtame interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė rektorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diana

Diana  portretas
Mano dukryte paveldejo gienetinia liga. Jos kraujo molekules neleidzia skaldyti protejinu. Todel turi buti vegetare nuo mazu jos dieneliu. Mums tik 8 menesiai. Dziaugiuosi siuo isradimu . Iskarto apsidziaugiau, kad yra isradinejama ir butent tokioms ligoms. Dieve tikiuosi tai bus pagaminta dauk ir bus galima tai isigyti lengvai . Galbut mano dukryte pasveiks ir daugybe vaikuciu ir zmoniu bus laimingi ir sveiki. Tikiuosi ilgai nereikes laukti. Dyrbkit ir tobulekit aciu

Gelbėkit

Gelbėkit portretas
Nuostabu. Bet dar tolimas perdaug tolimas kelias iki sukūrimo geresnių būtybių.Natūralios žmonių bobos-menkos vertės padarai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių