Regioniniame reitinge – Vilniaus universiteto reputacijos augimas

  • Teksto dydis:

Trečiąkart paskelbtame Kylančios Europos ir Centrinės Azijos universitetų reitinge (QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia, EECA) Vilniaus universitetas (VU), kaip ir pernai, geriausiai buvo įvertintas reputacijos rodikliuose – akademinės reputacijos srityje VU įvertintas 90,5, o darbdavių reputacijos – 92,3 taškų iš 100 galimų bei užėmė 21 vietą.

2016 m. QS Kylančios Europos ir Centrinės Azijos universitetų reitingų duomenimis, VU, lyginant su praėjusiais metais, pagerino visus mokslinės produkcijos rodiklius. Labiausiai padidėjo universiteto mokslo publikacijų skaičius – 25,1 proc. Mokslinės produkcijos rodiklių augimas ryškiausias buvo gyvybės mokslų ir medicinos srityse, kuriose publikacijų citavimas padidėjo 55,6 proc.

Išaugo ir VU matomumas internete – šiemet šiame rodiklyje universitetas buvo įvertintas geriausiai nuo reitingavimo pradžios ir augo 21,8 taško.

VU partnerystės prorektorės prof. Gretos Drūteikienės teigimu, mokslinės produkcijos rodiklių augimą ateityje dar labiau paskatins neseniai duris atvėrusi aukščiausio lygio mokslinė infrastruktūra, subūrusi geriausius šalies mokslininkus.

„Džiaugiamės augančiais mokslinės produkcijos rodikliais gyvybės mokslų ir medicinos srityse. Ateityje šias kryptis sustiprins ir neseniai atidaryti Jungtinis gyvybės mokslų bei Nacionalinis fizinių ir technologijos mokslų centrai, kuriuose dirba geriausi savo sričių mokslininkai“, – sakė prof. G. Drūteikienė.

„QS World University Rankings“ rezultatai sudaromi vertinant akademinę reputaciją, reputaciją tarp darbdavių, studentų ir dėstytojų santykį, citavimo indeksą, užsienio dėstytojų ir studentų dalį. Šių metų rudenį skelbtame pasaulio universitetų reitinge VU pateko tarp 501–550 stipriausių aukštųjų mokyklų.


Šiame straipsnyje: VUreitingasreputacijašvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių