R. Šimašius: Žaliojo tilto skulptūros neturi būti garbinimo objektas

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius susitiko su kultūros ministru Šarūnu Biručiu. Susitikime aptarti Žaliojo tilto skulptūrų saugojimo ir teisinės apsaugos klausimai.

Susitikime meras informavo ministrą, kad savivaldybėje artimiausiu metu bus sudaryta darbo grupė, kuri turės parengti skulptūrų saugojimo ir eksponavimo sąlygas.

Meras pabrėžė, ką šiose sąlygose būtina numatyti, kad skulptūros nebūtų garbinimo objektas, tačiau jos galėtų būti eksponuojamos ir stovėtų tam tinkamoje saugioje vietoje.

„Šiandien neturime jokio pagrindo skubėti šiuo klausimu. Kartu su Kultūros ministerija subursime ekspertų grupę, kuri paruoš skulptūrų saugojimo ir eksponavimo sąlygas. Svarbu, kad skulptūros patektų į  tinkamas rankas, nebūtų garbinimo objektas“, - sako Vilniaus meras R. Šimašius.

Kultūros ministras sprendimą dėl skulptūrų teisinės apsaugos turėtų paskelbti birželio pradžioje.

Daugiau nei 60 metų ant tilto stovėjusios skulptūros buvo demontuotos pernai liepą dėl jų avarinės būklės. Šiuo metu skulptūros laikinai saugomos savivaldybės kontroliuojamos UAB „Grinda“ aikštelėje.

Susitikime su ministru taip pat aptartos paminklo dr. J. Basanavičiui statybų procesas, Senamiesčio agentūros, vykdančios UNESCO rekomendacijas dėl Senamiesčio apsaugos, įsipareigojimai, Kalnų parko turto perdavimo ir priežiūros eiga, kiti ministerijos ir savivaldybės bendradarbiavimo klausimai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu CIANIDUI

Pritariu CIANIDUI portretas
Plastelininius PARTINIUS butu lengva perlipinti i teigiamus herojus.(tam uztektu ir paros)

simasiui visai kvankt

simasiui visai kvankt portretas
lyg tas skulpturas kas garbintu...

ne koks

ne koks portretas
tegu ant tilto uzsako savo masiulio steponaciaus ir butinai guogos skulbturas o save pastato kartu su gentvilu ant vienos pakilos ir nebus geda tilta parodyt turistams ir papasakot apie tyra partija be korupcijos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių