R. Šimašius siūlo A. Vaitkunskienei postus savivaldybės įmonėse

Iš Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės pareigų atleidžiamai Almai Vaitkunskienei siūlomi postai savivaldybės įmonėse, tvirtina sostinės meras Remigijus Šimašius.

Jis BNS nenurodė, kokios tai įmonės ir kokios konkrečiai pareigos, tačiau kalbėjo apie daugiausia skolų turinčias savivaldybės sritis. Meras patikino, kad apie galimus pokyčius šnekėjo jau prieš du mėnesius, ir tai, anot jo, reikėtų sieti ne su politiniais pokyčiais, o su tuo, kad „per tuos dvejus metus savivaldybėje darbai, kurie buvo aktualūs, pasiekti“ ir jos paslaugų reikia kitose srityse.

„Mano klausimas – kaip eiti toliau savivaldybei ir kaip išnaudoti Almą ten, kur reikia. Tiesą sakant, pats asmeniškai labai norėčiau, kad toks žmogus vadovautų vienai iš įmonių, užimtų vadovaujančias pozicijas – ar valdybose, ar kitur“, – tikino meras.

BNS žiniomis, A. Vaitkunskienei siūlomos pareigos Vilniaus šilumos tinkluose ir Vilniaus viešajame transporte.

„Alma yra neįtikėtinai didelės energijos ir kvalifikacijos žmogus, besitvarkantis labai blogose situacijose, t. y. praskolintose ir nuostolingose įmonėse ir gali jas iš tos duobės ar iš sudėtingos situacijos ištraukti. Prieš dvejus metus savivaldybė buvo būtent tokioje situacijoje ir ji tą padarė. Natūralu, kad jos kompetencijos reikalingos kitose situacijose“, – pridūrė jis.

Anot mero, A. Vaitkunskienę atleidus iš savivaldybės administracijos direktorės pareigų ji metus negalėtų eiti vadovaujamų pareigų savivaldybės įmonėse. Ji negalėtų eiti, pavyzdžiui, direktorės pareigų.

R. Šimašius neatskleidė, kurių įmonių valdyboje A. Vaitkunskienei siūloma kėdė, tik nurodė, kad tai yra sritis, „kur yra daugiausia skolų, daugiausia nuostolių“.

Jis taip pat buvo tikras, kad į savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas vietoj A. Vaitkunskienės siūlomas 27-erių informacinių technologijų (IT) specialistas, jo patarėjas Povilas Poderskis susitvarkys su pareigomis.

„Esu tikras, kad sugebės. Jo yra inovatyvus požiūris, kartu gebėjimas identifikuoti sistemines problemas ir užkurti žmones veiklai yra neįtikėtinas. Pasikviečiau Povilą dirbti prieš du su puse metų patarėju dirbti įvairiose srityse, bet jis yra daugiau negu patarėjas, jis padėjo daugybę kamščių iššauti savivaldybėje, kur niekam iki tol nepavykdavo. Tikiu, kad pavyks ir Vilniaus miesto savivaldybės struktūrą padaryti greičiau veikiančią, ir miesto funkcionalumą užtikrinti puikiai, ir vesti miestą į ateitį“, – tikino jis.

A. Vaitkunskienė penktadienį BNS atsisakė komentuoti numatomas permainas, plačiau informuoti apie situaciją ji žadėjo kitą savaitę.

BNS penktadienį pranešus apie galimą administracijos direktorės atleidimą, trys savivaldybės liberalai, pareiškė svarstysiantys galimybę trauktis iš koalicijos. R. Šimašius tai vertina kaip svarstymus „karštomis galvomis“ ir žada kalbėtis su frakcijos atstovais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių